Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel netwerk geen internet

Anoniem
Patdefeij
16 antwoorden
 • Hallo, onlangs heb ik mijn nieuwe pc binnen en wil ik het internet delen via de oude computer, ik heb de instellingen volgens de FAQ ingesteld, met een statisch IP adres.
  Nu heb ik geen internet op de andere pc, maar kan ik wel mijn bestanden van beide computers zien.
  Daarom heb ik ook geprobeert om met de NIC van internet in de andere computer direct verbinding met internet te maken, dit lukt ook niet, hij krijgt niet het goede IP adres via DHCP, ook geeft hij dan geen standaart gateway weer.

  Iemand ervaring met dit voorval of eventueel sugesties.

  Alvast bedankt,
  Patrick
 • Als ik het goed begrijp:
  Op je nieuwe PC heb je geen internet. Deze dient internet te krijgen via de oude PC.
  De oude PC heeft wel internet. Het interne netwerk werkt ook.
  De oude PC maakt verbinding met internet via DHCP. Deze krijgt dus een IP-adres. Daarnaast krijgt de oude PC ook een DNS-adres van de DHCP-server.
  Op je neiuwe PC is alles statisch.

  Heb je wel je DNS-adres ingesteld op de nieuwe PC?
  Welke dat is hangt af van de provider.

  Blokkeert de firewall op de oude PC mogelijk de verbinding van de nieuwe PC?

  Helaas geef je niet aan welk besturingssysteem je gebruikt.
 • Sorry ik gebruik Windows xp home edition.
  Het DNS adres staat ingesteld op de nieuwe pc en de firewall is uitgeschakeld.
 • Je zegt dat de firewall is uitgeschakeld. Is dat op beide Pc's het geval?
  Gebruik je de firewall van XP?
  Schakel die dan in en stel hem zo in dat alles is toegestaan (voor een test, later kan je hierin beperkingen aanbrengen).
 • ja ik draai op de oude pc zonealarm, maar deze schakel ik uit en op de nieuwe geen firewall.
 • Op XP draait ook de firewall van XP. Stel hem in zoals ik voorstelde:
  Inschakelen, alles toestaan.
  Doe dit ook bij de eigenschappen van de netwerkverbindingen (tabblad geavanceerd).
 • Met windows firewall heb ik nu ook geprobeert zonder succes, op de oude pc geeft de netwerk verbinding onder eigenschappen ook alleen maar een IP adres en een subnetmasker aan de overige velden zijn niet ingevuld bij status en dan ondersteuning.
  Ik begin nu te twijfelen aan welke pc het eventueel licht, want de oude heeft ervoor ook als server gediend, dus dacht ik dat ik daar geen instellingen aan hoefde te veranderen.
  Maar ik blijf het vreemd vinden dat ik de NIC van internet in de nieuwe pc zet dat hij dan een verkeerd IP adres krijgt wat niet bij mijn kabelleverancier past.
 • Je moet in je server pc twee netwerkkaarten hebben.
  Om internet te delen zou ik winroute gebruiken.

  alternatief is gewoon een router kopen, die heb je al voor pakweg 25 euro, tenzij je zeer geavanceerde netwerk toepassingne wil gaan doen, wat volgens mij niet voor de hand ligt.
 • [quote:e29f9a91dc="Bosje"]Je moet in je server pc twee netwerkkaarten hebben.
  Om internet te delen zou ik winroute gebruiken.

  alternatief is gewoon een router kopen, die heb je al voor pakweg 25 euro, tenzij je zeer geavanceerde netwerk toepassingne wil gaan doen, wat volgens mij niet voor de hand ligt.[/quote:e29f9a91dc]

  Ik denk dat ik ook met een router geen verbinding krijg, omdat als ik de NIC van mijn provider in de nieuwe pc steek (pci) krijg ik ook geen verbinding met het internet…
  Hij verkrijgt dan gewoon een verkeerd ip adres, dat niets met mijn provider te maken heeft, ook als ik internet wil delen en ik laat eenip adres toewijzen door DHCP verkrijg ik een verkeerd ip adres en dus geen verbinding..
 • Welke provider?
 • zeelandnet
 • Ho Heren , terug naar AF :D
  1e PC heeft Inet EN Netwerk?
  2e PC heeft Netwerk?

  Instelling op PC 2 : zelfde subnet, zefde netwerkgroepsnaam IP van PC 1 en PC2
  GEEN DHCP instellen maar static dus bv PC1 192.168.1.1(naar netwerk toe=TWEEDE NIC )
  1e NIC gewoon op instellingen ISP

  PC 2 op 192.168.1.2 ( als t goed is heb je dit ook al, anders zag PC1 PC2 niet en vv)
  Op beide PC's bestands deling aanzetten

  Werkt t dan wel?
  Zo niet , post ff alle instellingen
 • Ik heb wat problemen gehad met mijn ram geheugen en dit is nu teruggestuurd naar de leverancier, dus kan ik dit tijdelijk niet proberen, zal een reactie teruggeven als mijn geheugen terug is, alvast allemaal bedankt voor het meedenken en het proberen oplossen van mijn probleem. :wink:

  Patrick
 • Eindelijk Ram is terug, heb bestandsdeling aanstaan, maar nog steeds geen internet op pc 2, kan het liggen aan een firewall op de nic, het zijn twee onboard nic's op de DFI lanparty ut nf4 ultra-d de aangesloten nic is de NVIDEA nforce networking controller, ik heb op het bureaublad een icoontje staan met nvidea firewall, maar als ik dit aanklik krijg ik IE met de melding dat de pagina niet kan worden gevonden.
 • Ik vind je verhaal incompleet. ALles snel doorgelezen. Het is mij onduidelijk wel Windows versie op de oude PC zit. Kennelijk WIndows XP, maar duidelijk is het mij niet. Alle computers draaien op Windows XP?
  Omdat het netwerk werkt lijkt de hardware okay.

  Zou de oude PC op WIndows XP draaien, dan moet je misschien de netwerk wizard opnieuw uitvoeren, dit vanwege internet delen (en internet komt rechtstreeks op de computer binnen, dus niks gateway). Windows XP zal dat graag automatisch de IP adressen willen toewijzen. Kan dat niet, dan heb je al een probleem. Op de nieuwe PC moet je iets vergelijkbaars doen, alleen moet je vertellen dat internet via het netwerk (via een gateway) binnenkomt. Je zou een diskette kunnen maken, maar op zich, is dat helemaal niet nodig. De wizard is in 10 tellen of wat meer, uitgevoerd. Oh ja, en ik zou niet gaan voor statische IP adressen omdat WIndows daar een hekel aan heeft wanneer deze zelf internet delen verzorgt.

  De nieuwe PC kan misschien best op het modem, alleen dan moet je wel de netwerk wizard opnieuw uitvoeren en geen statisch IP adres gebruiken. het is mij onduidelijk wat je precies gedaan hebt, dus graag duidelijk een korte samenvatting.

  Zeelandnet gaat via de kabel? Dus geen ADSL? Is dat gekoppeld aan de netwerkkaart? Is het een modem of een modem/router? Op zich zou je een router/switch of een switch kunnen toevoegen. Lijkt me uiteindelijk het handigste. Los daarvan, heeft het niet direct me je huidige probleem te maken. In dat geval moet je dus weer de netwerk wizard uitvoeren om de configuratie kenbaar te maken aan Windows. Dat verbinding naar de nieuwe PC niet werkt kan komen omdat de netwerk wizard niet (juist) is uitgevoerd.
 • Oh ja, firewalls liggen ook wel eens dwars, maar ja, door die even uit te zetten kom je erachte. De Windows firewall wordt iha voldoende goed ingesteld door de netwerk wizard. De overige firewalls, tja … dat is soms zoeken, zie een topic van mij elders …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.