Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welk netwerkkaarjte voor laptop?

Anoniem
DanielvanderMark
4 antwoorden
 • Goedenavond,
  Ik heb een draadloos adslmodem voor adsl van Belkin. Deze is via draad verbonden met pc. Nu heb ik ook een laptop van mijn werk en die wil ik draadloos verbinding laten maken met netwerk (nog op te zetten) en internet.
  Vraag: Welk netwerkkaartje kan ik gebruiken? Ik heb een aanbieding gezien voor een kaartje maar die is geschikt voor een snelheid van 11mbps, nu zijn er ook kaartjes te koop die geschikt zijn voor 54 mbps (modem is daar ook geschikt voor) Wordt de snelheid van 11mbps ooit gehaald? of zit je daar heel snel aan en haalt het de permorfance van internetverbinding en netwerk erg naar beneden?

  Alvast bedankt
  Daniel
 • Zou absoluut gaan voor de 54Mbit kaartjes.

  1. Afhankelijk van je huis (vloeren, muren, storende apparaten, afstanden etc.) zul je niet snel de maximaal mogelijke snelheid halen. Als je een 11 kaartje hebt en je zit op een reeel halve snelheid dan is surfen geen lolletje.
  2. 54 kaartjes schelen nauwelijks in prijs en zijn downwrds compatible, d.w.z. ze werken met elke lagere snelheid samen.

  Ikzelf heb een verdieping boven mijn draadloze 54Mbit router met mijn draadloze laptop 1/2 tot 3/4 van de maximale snelheid.

  Je kunt de vraag ook omkeren: waarom ter besparing van een paar Eurotjes het risiko van een teleurstelling nemen?

  In principe werkt elke netwerkkaart samen met je Belkin router. Het hangt gewoon van je compus, stabiliteit van de verbindingen af welke kaart het beste werkt.
 • Bedankt voor de reactie
  Ik ga dan toch voor de wat duurdere kaartjes.
 • Daniel, heeft jouw laptop al niet een ingebouwd Wifi ding? De meeste nieuwere schlepptops hebben dat al standaard aan board.
  Vergeet verder niet dat ook al zou je een duurdere kaart aanschaffen, je
  A afhankelijk bent van je Inet abo ivm de snelheid en
  B je ook rekening moet houden met je interne snelheid.
  Als je Belkin maar 10 MB ondersteund is ( voorlopig ) de 54MB overkill
  Als je Belkin en je bedraadde kaart 100Mb ondersteunen is eeen 54Mb Wifi handig als je veel grote bestanden heen en weeer schuift, maar bij mij draait de helft van de kaarten op 10 Mb ( ik draai hier af en toe 6-7 compu's )en Inet draait standaard op 4 Mb ( breedband @home) dus zelfs met de heeeeeele oude 3comkaartjes op 10 Mb heb ik nog overkill
  Als de prijs idd maar een paar euro uitmaakt ben je met een Wifi op 54Mb natuurlijk beter op de toekomst voorbereid…
  Laatste advies, snuffel eens in de FAQ's ivm de aanleg, scheelt een hoop elllende
  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.