Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Beveiliging draadloos netwerk.

Anoniem
tinus89
12 antwoorden
 • Hallo, ik heb 2 computers met elkaar verbonden door middel van een Sweex draadloze router. De desktop pc zit er gewoon met een draad aanvast, de laptop draadloos. Ik heb verschillende dingen geprobeerd met behulp van de handleiding van onze router, maar het lukt me niet om hem te beveiligen, omdat ik gewoon geen flauw idee heb wat aan het doen ben, en daar een beetje huiverig voor ben.

  Misschien zou een van jullie mij kunnen helpen.
 • Je hebt de volgende beveiligingsprotocollen:
  WEP
  WPA PSK
  WPA via een Radius

  Ik zou kiezen voor WPA PSK als al je apparatuur het aan kan. Dus controlleer dat eerst. Je router + je draadloze kaart moet dat aan kunnen, anders houdt het op. WEP kan tegewoordig elk apparaat wel aan. WEP is vrij gemakkelijk te kraken. WPA niet zo makkelijk. WPA via een Radius server vergt heel veel. Moet je ook nog een extra server voor hebben. Dat schiet dus niet echt op. Kies daarom voor WPA PSK.
 • En je kan ook beveiligen via MAc adres.

  Dan moet je in je router de mac adressen toevoegen die op het netwerk mogen.
 • [quote:a0b6cde27f="Mehmet"]En je kan ook beveiligen via MAc adres.

  Dan moet je in je router de mac adressen toevoegen die op het netwerk mogen.[/quote:a0b6cde27f]

  Dat is iets wat je naast de door mij eerder genoemde beveiliging zou kunnen gebruiken. Alleen filteren op MAC-adres is niet veilig. Deze methode is namelijk zeer makkelijk te kraken, door MAC-adres spoofing.
 • waar ik minstens voor zou kiezen is een WEP-encryptie (minstens 128-bit) en de mac-adressen toevoegen.
  (mac adres vindt je door bij start -> uitvoeren -> cmd -> config //all
  dan bij mac adres kijken)
 • [quote:008e755271="roy_startpag"][quote:008e755271="Mehmet"]En je kan ook beveiligen via MAc adres.

  Dan moet je in je router de mac adressen toevoegen die op het netwerk mogen.[/quote:008e755271]

  Dat is iets wat je naast de door mij eerder genoemde beveiliging zou kunnen gebruiken. Alleen filteren op MAC-adres is niet veilig. Deze methode is namelijk zeer makkelijk te kraken, door MAC-adres spoofing.[/quote:008e755271]

  Daarom zet ik in het begin van me topic En je kan ook beveilegen ….. :wink:
 • okeej, ik moet nog eventjes wat toevoegen, ik heb port-forwarding ofzo aan staan voor online multiplayer, en er moet ook (bedraad) met een xdoos in te loggen zijn.
 • Doe die portforwarding alleen voor de computer die er ook daadwerkelijk gebruik van maakt, niet voor andere computers. En wat betreft bedraad beveiligen, NAT houdt al veel tegen. NAT veel sluit het verkeer wat van buiten naar binnen komt. Je kunt ook de poorten dichtgooien van binnen naar buiten toe. Maar dicht alleen de poorten van diensten die je niet gebruikt.
 • Ik heb alleen voor mn desktop-pc port-forwarding ingesteld, en van dat wat je verder verteld, snap ik niet zoveel. Ik ben niet zo bekend op dit gebied :oops:
 • Doen we het ff stapgewijs:
  Weet je wat een MAC-adres is?
  Ben je instaat om na te gaan of je router WEP en/of WPA ondersteund?
  Check dit ff. En sla anders de documentatie er op na. Vaak staat letterlijk uitgelegd hoe deze zaken ingesteld moeten worden.
 • jah dat is dus het probleem: de documentatie is kort en in het engels :cry: dus daar word ik niet veel wijzer van.


  En nee, ik weet niet wat een mac-adress is(sorry :oops: ) maar k kan wel nagaan of ie dat ondersteunt. ik zal binnenkort(wss woendag, sorry, kan niet eerder) wel kijken.
 • [quote:cc455dd6d5="tinus89"]jah dat is dus het probleem: de documentatie is kort en in het engels :cry: dus daar word ik niet veel wijzer van.


  En nee, ik weet niet wat een mac-adress is(sorry :oops: ) maar k kan wel nagaan of ie dat ondersteunt. ik zal binnenkort(wss woendag, sorry, kan niet eerder) wel kijken.[/quote:cc455dd6d5]

  http://www.sweex.com/ ook voor NL-handleidingen.
  Kortgezegd moet je het volgende allemaal doen:
  - Firmware upgraden voor goede stabiele router. Daarna alles opnieuw instellen.
  - Altijd MAC-adres beveiliging kiezen als router het ondersteund, ook al is deze beveiliging zeer gemakkelijk te omzeilen.
  - Daarna zul je een keuze moeten maken tussen WEP, WPA via Radius of WPA PSK. WEP is makkelijker te kraken dan WPA. Dus kies voor WPA PSK.


  En verder is het makkelijk om wat meer basic netwerkkennis op te doen. Omdat je er denk ik toch zo nu en dan mee te maken krijgt. Hiervoor kun je terecht bij de onderstaande links:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1032487#wlan
  http://www.demon.nl/support/services/macadres.html
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1032487#macaanpassen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.