Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

1 netwerk met 2 routers

Anoniem
sjouwer
8 antwoorden
 • Aangestoken door het "Draadloze tijdperk" heb ik de konnop door gehakt en besloten om mijn bekabelt thuisnetwerk aan te vullen met een draadloos accespoint. Door de verkoper is mij geadviseerd om een Linksys WRT54G te gaan gebruiken. De Linksys zonder iets te veranderen in de instellingen opgenomen in het netwerk. Zonder enig probleem direct toegang tot het internet. Alleen het uitwisselen van data over de verschillende PC's is nu niet meer mogelijk. De PC's die op de 1ste router (Netgear) aangesloten (kabel) staan werken als van ouds, uitwisselen geen probleem. Dit zelfde geldt voor de PC's die via de Linksys werken. Alleen ik heb nu 2 aparte netwerken in huis. Een "netgear netwerk" en een "linksys netwerk". Internet blijft overigens via ALLE PC's goed werken.
  Gemaakte opstelling:
  Kabelrouter <=> Netgear <=>Linksys WRT54G.
  Eén LAN-kabel vanuit de Netgear router gaat naar de WLAN aansluiting van de Linksys router.
  Zoals eerder gezegd internet blijft goed werken alleen het netwerk is in tweeen gesplist en kan zodoende niet als een geheel werken (printerdeling zodoende ook niet).

  Heeft iemand ervaring met een dergelijke opstelling en kan mij vertellen waar ik het een en ander moet aanpassen (kabel/setting linksys router).
 • de wlan aansluiting deelt het netwerk in 2en
  (dubbele nat)
  je moet dus voor aansluiting van het netwerk de dhcp in de ap uitschakelen en alleen van dhcp van je bekabelt gebruiken (liefst ook niet (kan een vreemde geen nummer van je krijgen))

  de aansluitng van je ap moet je doen op een lan aansluiting in het ap
  de wlan gebruik je alleen van je router / switch op bekabelt netwerk (tussen modem en switch)

  het kan wezen dat je geen intelligent ap heeft en dat je tussen switch en ap een cross kabel moet gebruiken

  zorg wel dat je ap ip adres in de range van je switch is (bij gebruik van dhcp buiten de getallen van de dhcp range)

  geloof dat ik er voor even zo ben
 • Ik zal de LANkabel tussen de 1ste router en de Linksys WRT56G eens aansluiten op 1 van de 4 LAN aansluitingen. Wat het resultaat gaat worden hoor je nog, vandaag in ieder geval niet meer.
 • Tja, je had ook "beter" de WAP54G kunnen aanschaffen. Dat is alleen een acces point zonder router deel.
  Als je de lan poort optie op de wrt gaat gebruiken, zet dan wel eerst de DHCP optie uit op deze router.
 • [quote:0c09c8c26e="sjouwer"]je moet dus voor aansluiting van het netwerk de dhcp in de ap uitschakelen en alleen van dhcp van je bekabelt gebruiken[/quote:0c09c8c26e]

  Standaard laat een router, wat die Linksys nog steeds is, geen DHCP-request door. Tenzij je een IP-helper-adres configureert maar dat is hier doorgaans niet mogelijk op die kleine SOHO-routers.

  Je kunt gewoon je WAN-van de Linksys in een LAN-poort van de Netgear drukken. De Linksys krijgt dan op de WANpoort een IP-adres in het netwerk van de Netgear, configureer dan op de Linksys een andere reeks (buiten Netgear-subnet) en je zou klaar moeten zijn.

  Zelf zou ik em omruilen voor een niet-router, de WOT54G ofzo, die hierboven ook genoemd is, en die alleen accesspoint is. Scheelt je mogelijk een paart tientjes en verlost je van een dubbele-NAT.

  groetjes Edmond
 • Meestal kun je nat toch wel uitzetten, dat hij alleen werkt als een accesspoint..

  Of vervang anders de netgear door de linksys.. daar zitten ook wel lanpoorten op neem ik aan :)
 • Hmm, had gisteren nog iets toegevoegd. Blijkbaar niet op OKkie gedrukt.

  Ik zou em omruilen voor een routerloos AccesspOint. Voordeel vind ik altijd ook dat je dan simpelweg de stekker uit je WAP trekt en zo het hele draadloze netwerk als je eens een weekje ofzo weg bent, enorm goed beveiligd.

  groetjes Edmond
 • Beste mensen,
  ik kan jullie vandaag gerust stellen.
  De WRT54G is ook in te stellen als een gewone router. In de setup van het apparaat is een keuze te maken tussen GATEWAY of ROUTER. ALs eigen IP adres het ik de Linksys een adres gegeven in de range van het bestaande Netgear netwerk.
  De LANkabel van uit de Netgear NIET in de WLAN maar in de LAN aansluiting van de Linksys gestoken. Niet vergeten om de DHCP server van de LINKSYS uit te zetten.
  Zonder enig probleem kunnen nu alle gebruikers zo wel draadloos als bekabelt gebruik maken van het inetrnet, van de printerserver en bestanden over en weer versturen.

  De Firmware in de Linksys is versie 3 (van Linksys zelf, standaard aanwezig)

  Ieder bedankt voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.