Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verschil tussen virtuaal server en nat

Anoniem
Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Best C!T ers. Ik bezit een etech router/modem waarop ik verschillende poorten doorgeschakeld heb naar een specifiek IP adres binnen mijn netwerk. Dit heb ik gedaan in virtual server instellingen. Echter NAT is hier eigenlijk voor bedoeld als ik het her en der lees.
  Echter hoe ik die NAT in moet stellen snap ik niet van mijn router (adgt3d als ik me niet vergis).
  Wat is nu eigenlijk het verschil tussen VS en NAT.
  In de VS heb ik niet zoveel ruimte meer om poorten door te zetten omdat hier maar 20 verwijzingen in kunnen.
 • Met de meeste E-tech modem kun je DMZ forwarden naar jouw IP. ALs je DMZ forward is alle poorten open voor de IP.
 • DMZ moet je niet gebruiken. DMZ is een onzinnige optie berustend op een gedachte van 100 jaar geleden dat je zaken unmanaged aan het internet, een netwerk kunt/mag koppelen. Niet doen. gecontroleerde toegang via virtual servers.

  groetjes Edmond
 • DMZ was ik al mee bekend dat je dayt niet moest doen. Maar wat is nu bhet verschil tussen Virtual Server en NAT. De manier van invullen van waardes is ook erg verschillend.

  Ik heb nu b.v. via Virtual server diverse poorten doorgeleid voor torrent downloads terwijl azureus zegt (als je een poort niet open hebt) dat je een NAT probleem hebt.
  Wat is nu nu wat????
 • [quote:8a7be23a95="waardd"]verschillende poorten doorgeschakeld heb naar een specifiek IP adres binnen mijn netwerk. Dit heb ik gedaan in virtual server instellingen. Echter NAT is hier eigenlijk voor bedoeld als ik het her en der lees. [/quote:8a7be23a95]

  NAT is Network Address Translation en daarbij zet je adressen uit het ene netwerk om in adressen op het andere. Dat kan een 1 op 1 zijn, dus vaste adressen op netwerk A zijn gekoppeld aan vaste adressen op netwerk B, maar het kan ook met een pool werken of een omzetting van een hele reeks adressen naar juist hetzelfde adres op het andere netwerk.

  Dit laatste is wat gebruikt wordt om thuisnetwerken waarop IP-adressen uit de private reeks gebruikt worden, te koppelen met het internet. Het ene IP-adres dat de gateway van eht thuisnetwerk op het Internet heeft wordt daarbij gebruikt als NAT-adres voor alle adressen op het thuisnetwerk. Meestal betekent dit dat adressen uit de 192.168.x.x reeks omgezet worden in een publiek adres.

  De router houdt hiervoor een NAT-tabel bij waarin hij de poorten van de verschillende machines op het thuisnetwerk bijhoudt en hun IP-adres en daardoor verkeer dat van het internet komt, op grond van sessienr en port, terug kan koppelen naar de juiste pc op het thuisnetwerk.

  Bij een virtual server wordt zonder dat er een sessie vanuit het thuisnetwerk naar buiten bestaat, verkeer dat binnenkomt op een bepaalde port, geforward naar een pc op het thuisnetwerk. Dit kan je doen voor verschillende ports naar verschillende servers, maar het kan ook via een 'virtual server' altijd naar 1 adres. Ben ik echter niet voor (zie hierboven).

  groetjes Edmond
 • NAT is het koppelen van een extern adres aan een intern adres, terwijl je met de Virtual Server functie een bepaalde poort kunt vrij geven voor een bepaald adres.

  Heb je niet een 'next page' optie voor meer VS instellingen?
 • Bij VS staat onder dat er maximaal 20 poorten kunnen worden geconfigureerd.
  Maar begrijp ik het goed dat ik via NAT ook een poortreeks kan forwarden naar een intern IP?
  b.v. 6889 ~6998 -> 10.0.0.13

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.