Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wegvallen draadloos internet en een rare melding

Anoniem
roy_startpag
3 antwoorden
 • Eerst even een uitleg van de situatie: Ik heb thuis met internet gedeelte met een sitecom router, onder staan er 2 pc op aangesloten, 1 kabel is doorgetrokken naar de zolder waar er een hub aan hangt, aan deze hub zitten nog eens 2 pc's en een draadloze router (SMC) voor mijn laptop.
  Het internet zo werkt allemaal prima alleen op mijn laptop valt het internet regelmatig weg! Het ligt niet aan het signaal want dat is uitstekend. Als ik alle routers en hubs een keer opnieuw in het stopcontact steek werkt het hele zooitje vaak weer. Het rare aan alles is dat ik van mijn router die onderstaat(die het internet deelt) geregeld het volgende mailtje krijg:
  SOHO Security Alert

  2005-05-26 20:30:01 - IP Spoofing - Source:192.190.249.145
  ,0,LAN - Destination:192.190.249.255,0,WAN


  De vernoemde ip's zijn niet de ip's die ik normaal in mijn netwerk gebruik, het is wel het ip adres wat mijn laptop heeft als het draadloos internet niet werkt en ik bij mijn tcp/ip intstellingen kijkt…
  Voor mij is het allemaal een beetje vreemd en onverklaarbaar, misschien dat iemand anders een oplossing heeft?
 • IP-spoofing wil zeggen dat iemand anders op internet of het interne netwerk een IP van jou range aan het clonen is, en hiermee probeert toegang te krijgen op jouw netwerk. Immers dat IP wordt toch geaccepteerd. Hierdoor wordt het inbreken een stuk gemakkelijk gemaakt.

  En wat ik zou doen om het verbindingsprobleem van de laptop op te lossen is het volgende. Ik zou de routers resetten, maar wel op zo een manier dat alle instellingen eruit zijn. Dan zou ik ze beide voorzien met de nieuwste firmware, en dan opnieuw instellen.
 • Heb het geprobeert maar heeft niet geholpen…maar kan het niet zo zijn doordat mijn draadloze router achter de normale router in een hub hangt, de normale router deze als ''inbreker'' ziet en de verbinding blokkeert? Of anders een idee waar het aan kan liggen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.