Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem instellen router

Anoniem
roy_startpag
8 antwoorden
 • Ik heb internet via de universiteit. Via Surfnet. Ik heb een aansluitkastje in mijn kamer en daar plugde ik altijd mij netwerkkabel in en dan vervolgens mijn laptop. Ik vulde dan het TCP-IP protocol in. (IP-adres gateway domein host etc.)Ik heb trouwens Windows XP Home.

  Nu heb ik pas een E-tech router gekocht om draadloos te kunnen internetten. Ik heb deze volgens de instructie aangesloten en ik kan door het ip adres inte voeren in de internet explorerer op de router site komen, maar ik kan verder geen internet pagina's openen. Er wordt dan heel lang gezocht en er komt te staan dat de inetrnetpagina niet kan worden weergegeven.

  Kan iemand mij helpen? Moet ik de instellingen van de router veranderen? Elke kamer in het studentencomplex heeft zo'n kastje om de kabel in te doen, ik weet niet of je dan op een ander netwerk komt en of dat van invloed is op de router instellingen? Ik heb de firewalls software al uitgeschakeld.
 • Mogelijk is het probleem dat je in jouw geval geen router maar een accesspoint nodig hebt. Welke router heb je precies?
 • Als je die router als AP instelt, dus als een switch. Dan zou het volgens mij moeten werken. Zet je router terug naar de fabrieksinstellingen. Vul in de computer gewoon zoals altijd het IP nummer in. En pas in de router alleen de instellingen voor draadloos aan.
 • [quote:0f7feaca45="JBS"]Mogelijk is het probleem dat je in jouw geval geen router maar een accesspoint nodig hebt. Welke router heb je precies?[/quote:0f7feaca45]

  Router kun je ook als AP gebruiken. Maar idd de instellingen voor een AP heeft-tie nodig. Zie mijn vorige bericht.
 • [quote:08de4498c8="roy_startpag"][quote:08de4498c8="JBS"]Mogelijk is het probleem dat je in jouw geval geen router maar een accesspoint nodig hebt. Welke router heb je precies?[/quote:08de4498c8]Router kun je ook als AP gebruiken. Maar idd de instellingen voor een AP heeft-tie nodig. Zie mijn vorige bericht.[/quote:08de4498c8]Ik vroeg me af of alle router de mogelijkheid hebben om als AP te functioneren.
 • [quote:df4e3692d8="JBS"]Ik vroeg me af of alle router de mogelijkheid hebben om als AP te functioneren.[/quote:df4e3692d8]


  Je hebt Router met een ingebouwde Wireless Accesspoint. Dus niet alle router hebben een ingebouwde AP.

  Wat bedoel je met een kasteje? MODEM ? zoja dan moet je de dhcp server van de modem uitzetten of die van de router, zodat er maar 1tje werkt.

  En verder kun je hem beveiligen met WEP OF WPA (liefst WPA als je router dat ondersteunt tenminste)
  Je kunt mac adressen invoeren die verbinding mogen maken met jouw AP.
 • oepsss dubbel :oops:
 • Ik heb internet via de universiteit. Via Surfnet. Ik heb een aansluitkastje in mijn kamer en daar plugde ik altijd mij netwerkkabel in en dan vervolgens mijn laptop. Ik vulde dan het TCP-IP protocol in. (IP-adres gateway domein host etc.)Ik heb trouwens Windows XP Home.

  Probeer het volgende:
  De PC/laptop op automatisch IP verkrijgen> deze krijgt IP van de Router. Dan in loggen op de router en kies Cable modem, Statisch IP (de draad van jouw "kastje" zit inmiddels in de WAN poort van de router)
  Hier vul je nu IP ect in welke je "normaal" gesproken op je netwerkkaartje (TCP/IP) zou zetten. Save instellingen en reboot router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.