Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke poort is de uplink poort?

Anoniem
drupke
8 antwoorden
 • Ik heb een draadloze SMCWBR14-G router waar 1 laptop draaloos aan zit, 2pc's met kabel en 1 kabel die naar de zolder loopt. Op de zolder staat een hub waar ook weer 2 pc's aan gekoppelt zijn. Maar ik krijg het internet op zolder niet aan de praat, ik heb alles afgezocht welke poort de uplink port is op mijn draadloze router maar ik kan echt niks vinden. Iemand een idee?
 • Je hebt waarschijnlijk 4 LAN poorten en 1 WAN poort. Op de 4 LAN poorten kun je de 2 computers aansluiten en op de 3de LAN de hub.
 • Indien aan beide zijdes (AP en HUB boven) het connectielampje gewoon brand op de aangesloten poort is het goed, zoniet en je hebt geen uplinkpoort, moet je aan 1 kant van deze kabel de stekker "crossed" aansluiten, dit doe je door de oranje-wit / groen-wit en de oranje / groen om te draaien.
 • Dank je…het is gelukt!
 • [quote:7a25536ac5="thomasvossen"]Dank je…het is gelukt![/quote:7a25536ac5]Wat deed je voorheen fout?
 • Ik heb op m'n draadloze router poort 1 gebruikt als uplink naar de router op zolder, deze kabel moest daar ook in poort 1, even instellen dat er een 2e router tussen zat en het loopt als een zonnetje
 • Je zou in dit geval de tweede router toch ook als switch kunnen instellen?
  Of zie ik het verkeerd? :-?
 • [quote:fc30b6d5e5="drupke"]Je zou in dit geval de tweede router toch ook als switch kunnen instellen?
  Of zie ik het verkeerd? :-?[/quote:fc30b6d5e5]
  Je ziet het inderdaad verkeerd. Het gaat er hier niet om of de tweede router al dan niet een switch is, maar het gaat de aansluiting op zich. Als je namelijk 2 switches/routers op elkaar wil aansluiten moet dit door middel van een cross-kabel. Een uplink-poort doet niets anders als de juiste aansluitingen kruisen, zodat je alsnog een rechte kabel kan gebruiken. Op de een of andere manier moet oranje en groen omgewissled worden aan één uiteinde van de kabel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.