Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows 98 - Netwerkinstellingen

Anoniem
SuperSiN
23 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een probleem ivm de netwerk instellingen van een computer met Windows 98 als OS.

  Ik zal zo kort mogelijk alles proberen uitleggen.

  Ik heb hier een Computer staan, die een maand geleden geformateerd werd en terug met dezelfde windows 98 werd re-installed wegens problemen met Spyware. toen, ging het internet nog perfect. Na de format draaide de computer natuurlijk zonder spyware en ging hij al een pak sneller. wat ik vergeten was is dat Windows 98 niet automatish de netwerk instellingen zoekt/insteld.

  Nu gaat het internet dus niet meer. Een mogelijke oplossing zou zijn, de Drivers zoeken voor die netwerkkaart. maar het dan ontstaad er een nieuw probleem, ik weet niet welke netwerk kaart er in deze PC zit.

  Is dit een goede oplossing? zoja, Bestaad er een programma die kan detecteren welke Netwerkkaart er in de PC zit? Of moet ik het helemaal anders oplossen?

  Als ik naar MSDOS ga en ik typ ipconfig krijg ik 0.0.0.0 als ip. duidelijk dat het niet werkt dus.

  voor verdere informatie die U mss nodig zou hebben, wil ik het zonder problemen posten.

  Bedankt op voorhand!
 • Hoe ziet je netwerk eruit? In de vrij normale mode-router/switch combinatie hoef je met WIndows 98 ook nauwelijks iets in te stellen. De netwerkkaart staat standaard op automatisch dus zorgt de router op het netwerk voor de rest (via DHCP). Als dat niet gebruikt wordt, tja, dan wordt iets complexer. Op dat punt is Windows XP niets makkelijker. Wat zie je als je 'ipconfig /all' uitvoert? Die 0.0.0.0 is vermoedelijk van de externe toegang. Een netwerkkaart krijgt meestal iets met 169. …. waardes.
 • Wel, ik zal eens proberen met ipconfig /all
  maar ik heb enkele drivers gevonden voor deze netwerkkaart.
  ik ga ze dus eerst proberen instaleren. alleen weet ik niet hoe, het zijn totaal andere bestanden dat ik had verwacht.

  Deze - kan er iemand mij soms vertellen waar/inwelke map ik ze moet plaatsen?
 • Het kan ook zijn dat je netwerkkaart niet is geinstalleerd. Dan werkt het netwerk in het geheel niet. Deze bestanden moet je gebruiken bij het herinstalleren van de drivers. Je moet ze daarvoor op een praktische plek zetten. Afhankelijk van hoe je die drivers wilt installaren (vanuit Appaartbeheer of Nieuwe Hardware, de stappen verschillen iets), moet je er uiteindelijk voor zorgen je die bestanden kiest. Dan zet WIndows ze wel op exact de juiste plek en de rest gaan bijna vanzelf (Windos schijf bij de hand houden).
 • [quote:2b4739a2c7="SuperSiN"]Wel, ik zal eens proberen met ipconfig /all
  maar ik heb enkele drivers gevonden voor deze netwerkkaart.
  ik ga ze dus eerst proberen instaleren. alleen weet ik niet hoe, het zijn totaal andere bestanden dat ik had verwacht.

  Deze - kan er iemand mij soms vertellen waar/inwelke map ik ze moet plaatsen?[/quote:2b4739a2c7]Als ik je link bekijk heb je een realtek netwerkkaart erin volgens mij.
 • Ja, dat klopt. ik heb dan ook de recenste drivers geinstaleerd, zonder succes.
  ik weet niet meer wat ik moet doen.

  Hier zijn enkele afbeeldingen die mss meer duidelijk zouden maken…
 • Kijk eens of je hiermee kunt zien wat voor netwerkkaart je hebt.
  http://www.halfdone.com/Development/UnknownDevices/
  Lukt dat niet, haal dan de kaart er even uit, zoek de grootste chip op de kaart op, en noteer alle nummers die erop staan, en plaats die hier.
 • Realtek RTL8139 - Fast Ethernet adapter.
  ben je daar iets mee?
 • Dat is een veelgebruikte netwerkchip. De drivers van realtek zouden zonder problemen moeten werken. Als je raad weet met de losse drivers, dan die van win98 downloaden, anders gewoon de gecombineerde installer nemen (bovenaan). Als die andere driver nog aanwezig is, zou ik die wel eerst even verwijderen.

  http://www.realtek.com.tw/downloads/downloads1-3.aspx?series=16&Software=True
 • Daar heb ik de drivers van gedownload. Na ze te instaleren werkt(e) het nog niet.
 • misschien kan je effe sissoftwaresandra draaaien. Dan weet je precies wat voor netwerk kaart in je kast zit.
 • Hoe zit je verbonden aan het internet? Router? Kabelmodem? Moet je geen tcp/ip gegevens invullen specifiek volgens opgaaf van je provider alvorens je het internet op kan?
 • De driver installeert wel, en geeft geen fouten in apparatenbeheer?

  Dan wordt het een kwestie van de juiste instellingen in windows. Begin eens met de netwerkwizard te draaien. In negen van de tien gevallen resulteert dat in een werkend netwerk.

  Zet tijdens het installeren je firewalls tijdelijk uit. Wel even loshalen van internet dan.
 • Het is Windows 98, die heeft geen netwerkwizard. Via je Windows XP systeem zou het wel kunnen. Wat zie je overigens bij Apparaatbeheer staan? Wat staat er onder Netwerk? Wat zegt ipconfig /all?
 • [quote:8e77a1f289="Hans.Vosman"]Het is Windows 98, die heeft geen netwerkwizard. Via je Windows XP systeem zou het wel kunnen. Wat zie je overigens bij Apparaatbeheer staan? Wat staat er onder Netwerk? Wat zegt ipconfig /all?[/quote:8e77a1f289]Kijk maar even dat kan hij niet intypen want de l staan op zijn kop bij hem dit plaatje heeft hij hier boven gepost.
  http://users.pandora.be/SiN/Probleem/Settings/settings3.bmp
 • @hans: Niet zo gauw aan gedacht. Maar als ie de netwerkwizard in xp start, kun je daarna met de aangemaakte floppy toch de win98 machine instellen?
 • De wizard openen in XP is voor mij geen enkel probleem. alleen slaagde ik er niet in dit te vinden op Windows98.

  Edit: ik las net wat gerben zei, even proberen :P
  Ook net gedaan: Hij paste de settings toe aan mijn computer. hij vroeg dus eerst de computer naam enz.. heb ik die volgens de andere computer ingestled.

  Verdere informatie:
  Telenet kabel - aangeslooten met een router.
 • WIndows 98 heeft geen wizard dus daar hoef je niet naar te zoeken. De ipconfig uitvoer ziet er vreemd uit. Volgens mij is de netwerkkaart driver (s) niet geinstalleerd. Wat zegt Apparaatbeheer? is er een vraagteken of uitroepteken te zien? Heeft Nieuwe hardware iets gevonden?
  Kun je wat meer vertellen over je computer? Moederbord (merk/type), CPU, netwerkkaart (onboard, PCI of ISA kaartje).
 • Zijn hier enkele posts gewist? Want dan mag de mod het van mij verder zelf uitzoeken met TS.
 • [quote:d3c99b0c56="SuperSiN"]Hier zijn enkele afbeeldingen die mss meer duidelijk zouden maken…[/quote:d3c99b0c56]Eh Gerben, ik was de weg ook even kwijt. Nog even gezocht, hier werd naar verwezen … (ftp achtig).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.