Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem met DHCP???

Anoniem
hww
4 antwoorden
 • Wie kan me helpen met het volgende: mijn collega heeft een laptop en gebruikt deze zowel zakelijk als privé. Aangezien ik in mijn netwerk werk met fixed ip's en zij thuis met DHCP heb ik de TCP-IP configuratie zo ingesteld dat er eerst naar een DHCP-server wordt gezocht en dan als dit niet lukt, er automatisch een vast-ip adres wordt toegewezen. (TCP-IP, alternatieve configuratie).

  Wat gebeurt er nu echter? Het bedrijfsnetwerk wijst ook een dynamisch adres toe, aangezien DHCP wel is geinstalleerd en geactiveerd. Dit lijkt geen probleem, maar wat wil het feit nu: er kan niet meer worden ingelogd op de laptop, rechtstreeks op het domein. Wordt er offline ingelogd (wel op domein maar ethernetkabel losgekoppeld) dan werkt het wel, sterker nog, als even later de kabel weer aangesloten wordt, dan wordt er gewoon verbinding gemaakt met het domein, maar rechtstreeks online inloggen gaat niet meer.

  Kan iemand mij hiermee helpen???

  Alvast Bedankt,
  Groeten,HWW
 • Waarom gebruik je niet op het netwerk bij het bedrijf en thuis een vast ip-adres. Als ergens DHCP actief is, zijn de leases vaak meerdere dagen soms weken. Dan gewoon het adres vast zetten met alles wat erbij hoort (subnet, defgway, DNS) kan veel problemen voorkomen.

  groetjes Edmond
 • Zij heeft kabelinternet, waarbij alleen dhcp mogelijk is. Nog een aanvulling t.o.v. mijn eerste verhaal: ik heb een aantal restricties uitgegeven om de eerste 10 ip-adressen niet mee te nemen in de DHCP-distributie.

  Ik ben trouwens van zins om helemaal over te gaan op DHPC. Is dit wijs???
 • Ja, natuurlijk. Vaste reeks voor servers/routers/printers reserveren b.v. 1 - 64, DHCP scope definieren met reeks 64 - 128. Scheelt een hoop administratief werk en conflicten.
  Vergeet niet de DNS server(s), domein naam, gateway en evt. WINS server(s) in de scope parameters te definieren anders kun je inderdaad niet aanloggen aan het domein (bij het aanmelden op een W2k domein heb je de DNS server nodig die de lijst van controllers kan leveren)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.