Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Maximale Overdracht snelheid Wireless

Anoniem
Captain_Kansloos
1 antwoord
 • Eyy peeps,

  Niet om te overdrijven ofzo, maar ik heb toch wel enig ervaring als het komt tot computers en netwerken (IT Student). Maar ik heb nu een probleem waar ik echt niet omheen kom.

  Ik heb thuis een Wirless netwerk setupje staan met daarin een Linksys WRT54G Accespoint en op 4 computer een Linksys PCI Wirless netwerk kaart. Dit alles draaid op een 54G Protocal. Toen ik voor het eerst het hele zooitje opzetten had ik een overdracht van +/- 800 Kb/s. Rond uit bagger dus. Na flink wat lezen, lopen irriteren bij m'n leraren en een complete familie-pack parasetamols, heb ik de snelheid op kunnen schroeven naar 2.3 MB per secondjes. Niet slecht al zeg ik het zelf.

  Probleem is dat er als het goed is meer snelheid gehaald kan worden. Een max van 6.5 MB per seconde moet haalbaar zijn. Maar dat lukt me voor geen enkele mogelijkheid.

  Voor de techneuten onder ons:
  Alles zit op een 54G protocal en als test setup niet verder dan 2/3 meter van elkaar vandaan (AP en 2 compy's)
  Iedereen heeft een toegewezen IP. DHCP staat uit. Mac filter stodn aan, uit gezet, maar had geen verschil. WPA PSK gebruik ik als beveiliging. Staat ook uit + ik heb alle computer in een DMZ gezet zodat alle poorten van en naar de systemen open staan.

  Ik had iets gehoord van dat het te maken kon hebben met de Packetsize dat de IP protocal doorvoerd, maar dat lijkt me sterk dat het daar aan ligt.

  Iemand? [/desperate mod :wink: ]

  Grtz Boogi

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.