Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows XP ziet PCI-netwerkkaart niet

Anoniem
Regenpijp
13 antwoorden
 • Hallo,

  heb zojuist een nieuwe netwerkkaart geïnstalleerd in een vrij sleuf op het moederbord. Dit heb ik gedaan volgens de instructies die bij de kaart geleverd waren (kaart wil ik gebruiken voor ADSL). Na de computer weer dichtgemaakt te hebben en deze aangesloten. Volgens de gebruikshandelijk moet windows XP de kaart automatisch herkennen, dit gebeurt echter niet ?
  Vevolgens gekeken onder netwerkverbindingen in XP maar daar is de kaart ook niet te vinden (alleen een 1394 verbinding?) Daarna gecheckt of de kaart wel goed in de sleuf zat maar dat zat de kaart zeker. Dit wordt nog eens duidelijk als ik de stekker van het netwerkkabletje in de kaart steek want dan gaat er een groen lampje branden achter op de kaart.

  Het enige wat ik niet heb gebruikt is en een meegeleverde WOL (Wake-on-LAN) kabel, mijn naar mijn weten moet deze kaart zonder deze kabel perfect functioneren voor ADSL.

  Ik weet niet meer war ik moet doen :cry: , wie kan mij helpen?
 • WOL kabel is inderdaad niet nodig. Die 1394 is voor je FIrewire aansluiting. Het vervelende van die verbinding is dat het iha de gebruiker verwart. Je kan die verbinding eventueel (tijdelijk) uitschakelen zodat je alleen ziet wat echt belangrijk is.
  Een PCI netwerkkaart zou automatisch herkend moeten worden. Dus minimaal zou ik verwachten dat onder Apparaatbeheer een vraagteken of uitroepteken staat dat er een probleem is met de hardware. Soms kan de juiste driver niet gevonden worden. Heb je dat al gecontroleerd?
  Zo nee, doe dat eerst. Zo ja, probeer eventueel 'zoeken naar gewijzigde apparaten'.
  Wat kun je vertellen over de netwerkkaart? Nieuw, 2ehands, chip nummer op de kaart?
 • Ik heb inderdaad ook nog gekeken onder apparaatbeheer, maar daar was de kaart ook niet zichtbaar (ook niet met uitroepteken of vraagteken).
  De kaart is nieuw, gisteren gekocht. Het is een 32 bit PCI kaart 10/100 BT ethernet van het merk Belkin. Ik heb ook gezocht onder windows naar onlangs geïnstalleerde hardware maar daar was ook niet te vinden :-?
 • Update je chipset drivers eens.

  Zet de netwerkkaart eens alleen in de computer, dus alle ander kaarten eruit.
 • Pas nog gelezen dat een 'Reset Configuration Data' oid (in de Bios) soms wonderen doet. Dit is dus iets heel anders dan een CLear CMOS!
 • Dank voor de reacties.
  Even twee vragen over de onderstaande berichten:
  Hoe update je chipset drivers? Ik heb op de computer waarop ik de netwerkkaart heb geïnstalleerd nog geen internet. Netwerkkaart was bedoeld voor de installatie van ADSL. (reactie van gerben)

  Hoe 'Reset Configuration Data' oid (in de Bios) (reactie van Hans.Vosman)

  Zoals je kan lezen ben ik met nog echt een nieuw lid, ik weet nog niet zo veel :o
 • Probeer eerst even een ander PCI slot. Als windows 'm dan nog niet "vindt" denk ik eerder aan een PCI versie conflict (bord is PCI 2.1? en kaartje 2.2?)
 • Voor het updaten van de chipset drivers, moet je even aangeven welke chipset er op je moederbord zit, danwel het exacte type van je moederbord. Weet je dat niet, dan kun je dat eenvoudig uitzoeken met everest.
  http://www.lavalys.com/
 • [quote:ea6bcf3188="Regenpijp"]Hoe 'Reset Configuration Data' oid (in de Bios) (reactie van Hans.Vosman)[/quote:ea6bcf3188]Neem een kijkje in de Bios. Dan kom je het op een gegeven moment van zelf tegen. Het staat meestal ergens weggestopt. Met wat meer informatie over je systeem (merk/type moederbord kan een preciezer antwoord worden gegeven). Op zich zie ik niet zoveel heil in het installeren van de chipset drivers. Kan ook veel problemen opleveren. Van belang is dat de netwerkkaart eerst herkend moet worden. Ik neem aan dat je al wel opnieuw hebt opgestart? D.w.z. het systeem heeft voldoende kans gehad om de kaart op zich te herkennen. Er is ook geen poging gedaan om onbekende hardware te installeren?
 • Hoi,

  daar ben ik weer. Heb nog het 1 en ander geprobeerd om de netwerkkaart aan de praat te krijgen onder windows XP, helaas zonder resultaat. Ik heb het volgende geprobeerd:

  - PCI-kaart in een ander slot geplaatst (geen suc6, kaart wordt nog steeds niet herkend onder XP)
  - geprobeerd de drivers te installeren (geen suc6, ik krijg de melding dat er geen LAN aanwezig is?)
  - gekeken onder netwerkbeheer en computerbeheer geen netwerkkaart aanwezig.
  Wat ik vreemd vind is dat zodra ik de kabel van de modem in de netwerkkaart stop gaat het lampje van de netwerkkaart branden. Dus je
  zou toch zeggen dat de netwerkkaart het goed doet.
  Wellicht een update van de chipset toch noodzakelijk? Moet ik die update dan downloaden van de site van de fabrikant van de chipset (de specificaties van de chipset zijn inmiddels bekend).

  Het betreft een:
  Intel Tehama 1850 (noordbrug)
  Intel 82801BA ICH2 (zuidbrug)
 • De benodigde chipset drivers kun je hier vinden:
  http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=572&lang=eng
 • Misschien een open deur, heel soms is toch het netwerkkaartje niet in orde, ondanks de brandende ledjes. Wanneer de computer zou opstarten zou die in een normale situatie elke nieuwe PCI kaart gelijk herkennen. Heb je het bewuste netwerkkaartje al in een andere computer uitgeprobeerd?
 • Ik ga de kaart morgen even omruilen bij de winkel, weet ik zeker dat er niets mis kan zijn met de netwerkkaart. Mocht de kaart dan niet nog niet herkend worden dan zal ik de chipset moeten updaten.

  Ik heb al even op de link gekeken die je hebt meegestuurd, dank doorvoor. Weet je ook welke titel ik moet hebben om de chipset te updaten ik zie er een stuks of 10 en eigenlijk door de bomen het bos niet meer :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord