Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vraag over DHCP

Anoniem
sjouwer
8 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Ik heb een Belkin wireless adsl modem/router. Hier zit mijn desktop via een netwerkkabel op aangesloten. Verder zit ook mijn laptop draadloos op aangesloten.
  Nu ben ik aan het kijken in de instellingen van mijn modem en zie op de DHCP list wie er op het netwerk zit aangesloten. Nu zit er een derde computer op aangesloten (terwijl ik er maar 2 heb)
  Zit er nu een buitenstaander aangesloten op mijn netwerk of is dit normaal?
 • Het is heel goed mogelijk dat iemand het signaal van het access point heeft opgevangen en een verbinding tot stand heeft laten komen. Het is niet normaal dat er een onbekende client in de dhcp lijst voorkomt. Wens je onbekenden geen toegang te geven, dan kun je dit waarschijnlijk wel blokkeren met de een of andere instelling. Het versleutelen van hetgeen je uitzendt is overigens ook mogelijk en misschien gewenst.
 • Is het filteren van MAC address voldoende? Ik heb het nu zo gefilterd dat de desktop en laptop toegang hebben tot het netwerk. Is dat voldoende of kan het problemen geven als ik later weer met de laptop wil inloggen?
 • Wanneer jij je netwerk zelf niet beveiligd hebt dan kan diegene daarop inloggen. Wanneer jij je password van je accesspoint niet veranderd hebt en hij / zij weet het merk dan kan hij die instellingen weer terug veranderen. Default passwords zijn heel makkelijk terug te vinden op internet. Ik zou dmv van WEP je netwerk beveiligen dat is nl best makkelijk.

  Roel
 • Bedankt voor je antwoord.
  Na het filteren van Mac adressen is het niet meer voorgekomen dat er anderen op mijn netwerk/router zijn aangesloten.

  Als ik WEP kies, is dat makkelijk in te stellen? Moet dat dan ook voor de desktop?
 • Geen dank.

  Dat moet voor elke op het accespoint aangesloten computer. Dat is de grap namelijk want de sleutel die je daar voor nodig hebt hebben anderen niet en jij wel. :lol:
 • Mac is ook niet veilig. Hij kan gewoon Mac spoofen :D, dus Zet Wep OF WPA securty.

  En heb je et Admin password van je router ook gewijzigd ?
 • Ja, dat heb ik inmiddels ook al gedaan….ik heb er toch een beetje te licht over gedacht…had niet het idee dat iemand zo snel op andermans router terecht kan komen…maar das nu veranderd:)) alles dichttimmeren:)

  Maar ik heb dan nog een vraag: in de instellingen van mijn netwerkkaartje kan ik de wep code invullen maar waar doe ik dat op mijn desktop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.