Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

nameservers

Als je zelf je eigen domeinnaam wil beheren, heb je twee aparte servers nodig (op twee verschillende IP-adressen dus). Dit betekent niet dat je met één server geen domeinnaam kan registreren. De meeste partijen waarbij je een domeinnaam kan registreren, bieden ook hun eigen DNS-servers aan, zodat je webbased je host-records aan kan maken.

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Wanneer je een domeinnaam registreert krijg je de kans om de naamservers in te voeren. Hierdoor weet men bij welke naamserver bij welke domeinnaam hoort, toch??

  Hoe moet ik mijn server (Windows Server 2003 Web Edition) configureren om er voor te zorgen dat mijn domeinnaam direct door gelinkt wordt naar mijn server dmv een naamserver??

  Bedankt,

  Roel
 • Om een domeinnaam zelf te kunnen beheren heb je sowieso twee nameservers nodig, één daarvan draai je zelf op je server, de andere dient als secundaire nameserver. Je kan ook meerdere secundaire nameservers opgeven, maar het moet er minimaal één zijn.

  Het draaien van DNS is op zich niet zo moeilijk. Installeerd de DNS-server service op je server. Maak een primary DNS-zone aan en maak binnen deze zone de nodige host-records aan. Zet poort 53 open (zowel TCP als UDP) en je bent in principe klaar. Geef ook aan naar welke andere nameservers zone-transfers zijn toegestaan. Op een andere server doe je hetzelfde, alleen maak je daar een secundaire zone aan. Je moet dan het IP-adres opgeven van de primary nameserver.
 • Houdt dat in dat je minstens twee servers nodig hebt om dit te realiseren of kan je ook twee nameservers op 1 server aanmaken??

  Roel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.