Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vreemd gedrag LINKSYS WRT54G router

Anoniem
f.lautenbag
5 antwoorden
 • Sinds een dag of 3 heb ik een merkwaardig fenomeen. Mijn wrt54g router van linksys reageert op (bijna) elk netwerkrequest met het wegvallen van de verbinding. Dit is alleen in de wireless mode. Bekabeld werkt alles dus prima. Eerst had ik het idee dat het aan mijn laptop lag, maar daarna bemerkte ik dat mijn andere laptop precies hetzelfde gedrag vertoonde, waarop ik moest concluderen dat het toch echt de router is die de problemen veroorzaakt.
  Het in en uitschakelen van de firewalls heeft geen enkel resultaat en ook de virusscanner (ANTIVIR) uitschakelen biedt geen soelaas. Alles gechekt op virussen: 0 virussen. Ook spybot en adaware leverden geen resultaten op, dusis het een schoon systeem mag je concluderen.
  De router is beveiligd met 128 bits WEP en SSID wordt niet verzonden. Routerfirewall staat aan, maar is standaard geconfigureerd (default instellingen).

  Wie heeft er een oplossing, want ikwordt er …..ziek van!

  Freerk Lautenbag
 • Beginnen met het kiezen van een ander kanaal (standaard meestal 11) in router EN op laptops. Gaat dat ook niet, dan harde reset van de router en opnieuw invoeren van instellingen.
 • Helaas, dit heb ik ook al geprobeerd! Ook heb ik hem al op kanaal 1, 2 en 10 gehad. Staat nu op 10……. :(
 • Omdat alleen de draadloze afdeling hapert: geprobeerd de router ergens anders neer te zetten i.v.m. storende faktoren (andere apparaten) in de buurt?
 • Ja, heb ik ook al geprobeerd! Hij staat overigens al een jaar op deze plek en nooit problemen. Hij heeft een prima ontvangst van ongeveer 80%. Maar op het moment dat ik LAN of WAN wil benaderen is de verbinding helemaal weg!
  WZC is uitgeschakeld. Dat werd als tip meegegeven op PCActive forum ivm een fout in XP. Die service schijnt niet (meer) goed te werken. Ik weet het nu ook ff niet meer………

  [quote:111ba638c0="KeesA"]Omdat alleen de draadloze afdeling hapert: geprobeerd de router ergens anders neer te zetten i.v.m. storende faktoren (andere apparaten) in de buurt?[/quote:111ba638c0]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.