Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

linksys wmp54G onder win98SE niet aan de praat te krijgen

Anoniem
roy_startpag
7 antwoorden
 • Heb gisteren een linksys draadloze router en twee draadloze netwerkkaarten gekocht,

  Werk op WIndows Xp zonder problemen, maar op de Win 98 krijg ik hem niet aan de praat. Heb eerst win98 SE over gewoon win 98 geinstalleerd. Daarna de setup van linksys gedraaid, kaart er ingezet en opgestart. Ik krijg dan de melding dat de kaart waarschijnlijk niet werkt en dat de setup waarschijnlijk opnieuw gedraaid moet worden.

  Er is geen irq conflict en ook dezelfde handelingen nog een keer help ook niet. Iemand enig idee waar ik de oplossing moet zoeken.

  Ik zou jullie zeer erkentelijk zijn voor de hulp, en mijn dochter nog meer want zij krijgt die pc op haar kamer
 • Op welke Setup loopt tie vast? Van de Linksys netwerkkaart, of bij het instellen van de router van Linksys? Wat ik verder afraad is Windows over Windows installeren. Dat wordt vaak een zooitje. En zeker omdat je er eerst Windows 98 FE ophad. Die versie van Windows had wat probleemjes met netwerken. Ik zou die PC ff een clean install geven met b.v. Windows 98 SE. En haal ook de ff updates binnen, als Microsoft ze nog ter beschikking stelt. Daarna router ff flashen met nieuwste firmware en kaartje installeren. En dan weer proberen. Suc6 ermee.
 • De router functioneert goed. Zijn al twee wired en één wireless pc op aangesloten. Het probleem ontstaat bij het installeren van de wireless kaart in de win98 pc.

  Ik installeer de software…gaat goed
  Sluit de pc af
  Zet het kaartje in de pc
  start op

  Windows vraagt dan om de windows cd en geeft dan de melding dat het installeren van de netwerk adapter waarschijnlijk niet goed is gegaan, en dat de setup wellicht opnieuw gedaan moet worden.
 • Is het kaartje compatible met 98 SE? Zoja probeer anders jou kaart is in die computer te zetten. En kijk dan eens of de installatie wel goed verloopt. En probeer dat andere kaartje eens in jouw PC.
 • Zou inderdaad compatibel moeten zijn volgens de verpakking. De niet werkende kaart doet het wel in een xp computer. De kaart uit de xp computer geeft hetzelfde probleem. Ligt dus aan Windows SE of aan de driver. Deze driver dateert al uit 2003, dus zou goed moeten zijn lijkt me
 • De kaart die je normalitair in de XP machine hebt, is dat precies dezelfde kaart? Of is dat een andere? Anders zou ik idd ff naar nieuwe drivers gaan zoeken. 2003 is 2 jaar geleden, kans is heel groot dat er zeker wel nieuwe drivers hiervoor te vinden zijn.
 • Nieuwe drivers zijn er niet, de nieuwste dateren dus van 2003. En het zijn identieke kaarten (gelijktijdig gekocht)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.