Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wireless router installeren

Anoniem
drupke
8 antwoorden
 • Ik ben al hele dag aan het proberen om een wireless router te installeren, maar het wil niet lukken!
  Ik heb een wireless broadband router aangeschaft en wil deze nu via de utp-kabel aansluiten op een vaste pc en met mn laptop draadloos.

  Het probleem is nu dat ik geen verbinding krijg tussen de router en de pc. Hij blijft aangeven dat de netwerkkabel niet is aangesloten, terwijl deze naar mijn idee gewoon is aangesloten!
  De modem is een speed touch home van alcatel en de router is van Prime Electronics & Satellitics Inc. (PESI).

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
 • De kabel is wel in orde? Kan je een andere kabel testen? Router staat wel gewoon aan?
 • Kabel doet het gewoon, want ben nu aangemeld via andere (gewone) router. En hier doet ie het perfect! Er klopt dus iets niet bij de wireless router! Router staat ook gewoon aan..
  Er knippert wel lampje bij WLAN, misschien hier iets mee?
 • Het lijkt mij dat als het router aan staat en de kabel is ok en er is ook niks veranderd aan de pc, dat dan de router niet ok is. Je volgt de aanwijzingen in de handleiding voor installatie?
 • ja die volg ik gewoon, maar het is btje een vage handleiding, dus waarschijnlijk gaat er ergens iets fout. Misschien weet jij hoe ik kan zien wat voor een modem ik heb: cable, fixed-IP xDSL, PPPoe xDSL of PPTP xDSL. Ik denk zelf dat hier iets fout moet gaan..
 • heb je in de wireless router het mac adres wel gekloond ?
 • ik kom momenteel niet eens meer in de setup..! Ik neem aan dat ik dat via de setup moet doen of is er ook nog een andere manier?
 • [quote:ff72fa0471="eliesvr"]ik kom momenteel niet eens meer in de setup..! Ik neem aan dat ik dat via de setup moet doen of is er ook nog een andere manier?[/quote:ff72fa0471]

  Via het IP adres van de router. Dit vul je in de browser in. IP adres kun je vinden in de handleiding of met ipconfig. Als het met het betreffende IP niet lukt, zet dan de router ff uit en dan weer aan. Dan weer proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.