Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 breedband verbindingen

Anoniem
rgh
26 antwoorden
 • Hoi vanaf komende week heb ik hier in huis twee breedband verbindingen.

  Een kabel verbinding en een ADSL verbinding.

  Kabel van Casema en een ADSL aansluiting van Wanadoo inclusief telefonie (vandaar dat ik deze erbij genomen heb nu, kost mij totaal niets, bel meer per maand als het totaal bedrag.

  Nu is mijn vraag.

  Mijn Wanadoo ADSL abbo wordt een draadloze internetverbiding die ik via Wanadoo krijg (livebox).

  Nu wil ik 1 computer behouden voor de casema verbinding om te kunnen downloaden uit Nieuwsgroepen (schijnt bij wanadoo een stuk minder te zijn).

  Maar ik heb 1 all in one printer HP PSC 500 (is alleen een parralel printer) en ik wil van alle drie de computers kunnen printen op deze printer.

  Nu heb ik de printer nog aangesloten op een router met een printerpoort (lpt).

  Komende week krijg ik nog een modem erbij en die kan ik dan niet aansluiten op deze router.

  Bestaat er een router waar ik twee soorten internet verbindingen op aan kan sluiten en daarnaast dus kan dienen als een printerserver?
 • Als je die 2 routers verbind, al geprobeerd? En dat je de printer op die computer, die op de andere router zit, daar de printer virtueel toevoegen.
 • roy_startpag,

  Bedankt voor uw antwoord.

  Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar dan moet ik nog een kabel door het huis trekken om ze te verbinden met elkaar dan ben ik het nut van draadloze kwijt.

  Maar kan het volgende week zodra de verbinding er is, wel eens gaan proberen.
 • [quote:f43c98b362="hulpdienst"]roy_startpag,

  Bedankt voor uw antwoord.

  Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar dan moet ik nog een kabel door het huis trekken om ze te verbinden met elkaar dan ben ik het nut van draadloze kwijt.

  Maar kan het volgende week zodra de verbinding er is, wel eens gaan proberen.[/quote:f43c98b362]

  Ik zou de kabel eerst ff los leggen en niet meteen door de muren halen. Dan kun je ff kijken of dit wel gaat werken. Volgens mij moet je die kabel bij beide routers op de uplink poort aansluiten. Sluit je het gewoon op een LAN-poort aan dan denkt de router dat-tie onderdeel is van het andere netwerk. Maar het is juist de bedoeling 2 netwerken aan te leggen. Voor uplink poorten aan te sluiten heb je in theorie cross nodig. Maar als beide routers voorzien zijn van de techniek auto-MDI/MDI-X kun je volstaan met straight. Want dan crosst de router de kabel zelf.
 • Hoi roy_startpag,

  Nogmaals bedankt voor je antwoord.

  Ik kan de kabel inderdaad om te proberen over de trap leggen dat is geen enkel probleem.

  Ik probeer het uit zodra de verbinding er is.

  Vind het trouwens vreemd dat Wanadoo al de spullen toestuurt terwijl er nog geen verbinding is, maar goed, dat zal hun beleid wel zijn.
 • Houd ons op de hoogte. En laat weten of het gaat werken, dan kunnen anderen hier ook hun voordeel mee doen :wink:. Deze vraag is volgens mij hier nog nooit gesteld.
 • Hoi roy_startpag,

  Ik zal het hier zeker melden van de week.

  Ben nieuw hier en wil ook graag andere mensen gaan helpen met problemen zover ik het kan.
 • Ga je niet enorm veel problemen krijgen als je ze verbind? Dan heb je ineens 2 DHCPsevers op het netwerk en zodra je er 1 uitschakeld gaat al het dataverkeer over 1 modem ipv beide.

  Een tijdje terug heb ik eens een router gezien die 2 internetverbindingen tegelijk aan kon. Geen idee of die ook een printerserver had.

  1ste hit op google:
  Edimax Multi-homing Router 2x WAN ports, 4x LAN ports

  De mooiste oplossing is een (linux)servertje met de printer eraan en 3 netwerkkaarten. 2 voor internet en 1 naar lokale netwerk. Of zelf 2 interne kaarten. Je kan dan beide lokale netwerken 1 internetkaart toewijzen en toch ook gezamelijk de server gebruiken. Maar dat is misschien iets te moeilijk te realiseren….
 • Je kan toch voor beide netwerken 2 verschillende IP-ranges kunnen gebruiken. Dat moet volgens mij wel gaan werken hoor.
 • Hallo Sjoerd Boerhout,

  Bedankt voor uw antwoord.

  Van Linux heb ik jammer genoeg geen kaas gegeten. Wil me hier nog steeds een keertje in gaan verdiepen.

  Zo te zien heeft deze router geen printer server.

  Nu jij met deze link komt, kan ik me op eens deze site weer herinneren:

  http://www.routershop.nl/

  ik zal hun eens een mailtje sturen, ik zie er wel wat tussen staan, maar dan zonder printer server en die kost 254 euro. Kan ik goedkoper een nieuwe printer erbij aanschaffen, maar ja neemt zoveel rimte in die printer.  Hoi roy_startpag,

  Jij ook nogmaals bedankt.

  Hoop dat de verbinding snel tot gang komt
 • gebruik de router waarvoor die is bedoeld; routen:
  iedereen doet dat op inbound verkeer (poort 80 naar server, poort voor bittorrent voor client etc.)
  Datzelfde kan je doen voor outbound: alle verkeer via ADSL, behalve news (effe googelen welke poort) naar Cable (of vv).
  Printer dan inderdaad zoals gebruikelijk sharen, of middels (print)server aansturen.
  Bottleneck: de juiste router…

  En over spullen sturen voordat de verbinding er is: ik vind dat juist fijn: kan je je al verdiepen in manual, evt intern de zaken al op orde brengen. Andersom zou je een bericht krijgen dat je lijn is opgeleverd, terwijl je nog de ijzerwaren moet ontvangen. Lijkt me veel frustrerender…
 • http://www.hotbrick.nl/lang/nl/about_LB2.php
  Misschien dat je daar wat aan hebt. Zij verkopen een router speciaal voor 2 internet connecties. Zgn. dual WAN router. Je kunt dan je internet connectie bundelen zeg maar. Als je dan een losse printer server erbij koopt die je kan koppelen aan die router moet het ook werken. Echter 1 nadeel is wel een dure oplossing.
 • Is het niet mogelijk om aan de printer een axisbox (printserver) aan te sluiten?
  Hiermee kun je een paralelle printer om toveren tot een netwerkprinter.

  Dat deden wij hier op het werk met de ouwe HP laserjet 4 printers.
 • Hoi iedereen,


  Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

  Heb vandaag jammer genoeg nog steeds geen verbinding terwijl de lampjes wel al online geven op het modem.

  Heb hierover Wanadoo gebeld, en het klopt inderdaad dat de lijn nog niet actief is, moet eind deze week zijn, zo niet dan moet ik weer bellen, dan zouden ze actie ondernemen, ze vinden het zelf ook al lang duren in mijn geval (nu zes weken gewacht).
 • Je kan je status bekijken op http://wasp.wanadoo.nl/wsp/?command=Login&targetcommand=ShowADSLStatus

  Heb je de livebox al ontvangen ? Meestal als je de livebox al hebt ontvanggen kan je gelijk internneten.

  Ehm maar zo te zien heb je wnadoo internet alleen genomen voor VOIP je kon ook los VOIP pakket aanvragen zonder adsl verbinding :D
 • Hoi Mehmet,

  Ik heb ook Wanadoo gekozen omdat mijn Casema verbinding niet altijd even stabiel is, ligt er af en toe toch nog wel eens uit hier, soms voor een paar minuten, soms voor een aantal uren. Er zijn al verschillende keren monteurs langsgekomen, maar ze komen er om de een of andere reden niet uit.

  Modem is al vervangen, kastjes op de muur thuis is vervangen, bedrading in de kast langs de weg is vervangen. Kabels in huis zijn vervangen, maar niets helpt.

  En met Wanadoo kan je over geheel Nederland gratis bellen naar alle vaste nummers voor 25 euro per maand met een 4 mb snelheid.

  Bij mijn status staat al dat de lijn is opgeleverd en actief moet zijn, maar dat is het dus niet, dat vinden ze dus bij Wanadoo vreemd.
 • [quote:7d9b3a3c45="hulpdienst"]Hoi Mehmet,

  Ik heb ook Wanadoo gekozen omdat mijn Casema verbinding niet altijd even stabiel is, ligt er af en toe toch nog wel eens uit hier, soms voor een paar minuten, soms voor een aantal uren. Er zijn al verschillende keren monteurs langsgekomen, maar ze komen er om de een of andere reden niet uit.

  Modem is al vervangen, kastjes op de muur thuis is vervangen, bedrading in de kast langs de weg is vervangen. Kabels in huis zijn vervangen, maar niets helpt.

  En met Wanadoo kan je over geheel Nederland gratis bellen naar alle vaste nummers voor 25 euro per maand met een 4 mb snelheid.

  Bij mijn status staat al dat de lijn is opgeleverd en actief moet zijn, maar dat is het dus niet, dat vinden ze dus bij Wanadoo vreemd.[/quote:7d9b3a3c45]

  Ik zou daar geen genoegen mee nemen hoor. Je betaald voor dat product dan moet het ook werken. Desnoods vervangen ze je netwerkkaart (of heb je die niet van hun?)ook nog. Jij moet nu extra kosten gaan maken omdat zij het niet aan de praat krijgen.
 • Hoi roy_startpag,

  Wat betreft Casema heb ik al een paar maanden geld terug gekregen van de administratie aldaar.

  Netwerkkaart is ook al vervangen en helpt ook niet, ze erkennen ook dat de fout bij hun ligt, maar ze kunnen het probleem alleen niet vinden.

  In mijn woonplaats is het pas sinds een paar maanden mogelijk om te internetten via de kabel, ik was een van de eerste klanten.

  Adsl is al een aantal jaren hier mogelijk.
 • Kun je beter dadelijk alleen ff Wanadoo aansluiten op je netwerk. Als dat goed werkt, schop je Casema er gewoon uit. Hoef je ook geen moeilijke netwerkconstructies te gaan maken. Dit bespaart tijd en geld :wink:.
 • Hoi roy_startpag

  Bedankt voor uw reactie.

  Ik wil graag Casema behouden voor het feit dat het een zeer goede nieuwsserver heeft.

  Volgens horen zeggen is die van Wanadoo zeer traag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.