Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi probleem...

Anoniem
roy_startpag
10 antwoorden
 • Ik heb een packard bell laptop, een H5530. Windows Xp home, en een pcmcia wifi kaart. Boven heb ik een conceptronic wifi ap staan. Nu heb ik sinds kort het probleem dat ik beneden meestal niet kan internetten. Het vreemde is dat de wifi verbinding (meestal, niet altijd dus) wel goed is, maar de internetverbinding werkt dus niet. Pagina's opent hij niet en email doet t niet. Ik heb dit probleem al vaker gehad, maar het is een poosje over geweest. Nu dus helaas weer. Heb alles al geprobeerd, zoals de kaart eruit halen en weer erin doen. Dan werkt ie in het begin heel ff, maar daarna kapt ie er dus gelijk weer mee. Boven heb ik totaal geen problemen en werkt het altijd. Als ik beneden zit en hij werkt niet, maar er staat dus wel bij dat de verbinding goed is. Soms gebeurd het dus dat er helemaal geen verbinding is met het ap. Als ik dan zoek naar wifi netwerken zegt ie dat er geen netwerk beschikbaar is in mijn omgeving.
  Wat kan er mis zijn? Het ligt niet aan de netwerkinstellingen, en evenmin aan de wifi verbinding.
 • Krijgt die computer 'n IP toegewezen? Check dat ff. Start -> uitvoeren -> cmd <enter> [code:1:fe97b01c0a]ipconfig[/code:1:fe97b01c0a]<enter>
  Reset daarna ff je modem en het AP. Probeer daarna weer.
 • Jaja, ik heb een pc en deze laptop, en heb het netwerk handmatig geconfigureerd.

  Resetten heb ik ook al gedaan, maar ook zonder resultaat. Vage boel dus. Beneden niks, alleen de eerste paar seconden, boven werkt het zonder problemen. Heb dat zero configuration ook al uitgehad, maar daar zit het probleem ook niet.
 • [quote:2a0a204d68="weert114"]Jaja, ik heb een pc en deze laptop, en heb het netwerk handmatig geconfigureerd.

  Resetten heb ik ook al gedaan, maar ook zonder resultaat. Vage boel dus. Beneden niks, alleen de eerste paar seconden, boven werkt het zonder problemen. Heb dat zero configuration ook al uitgehad, maar daar zit het probleem ook niet.[/quote:2a0a204d68]

  Hoe heb je de boel aangesloten? PC bekabeld op een Alcatel 510? En laptop via een AP die is aangesloten op de 510? En hoe zit het met toewijzen van IP's? Krijgt de laptop 'n juist IP adress toegewezen?
 • Alles gaat draadloos via het ap, en ik heb het handmatig ingesteld. Het werkt ook goed, alleen niet als ik te ver van het ap vandaan ga met laptop. De verbinding tussen het ap en de laptop is dan uitstekend alleen geen internet dus. Ik heb idd een alcatel 510. Inmiddels is het zover dat mn draadloze netwerk het helemaal niet meer doet :-?
  Heb in het ap dhcp aangezet. Stond dus uit, maar nu kom ik dus niet mee in het ap via mn browser, dus ik kan ook niets meer terugzetten. Het ap rechtstreeks met de laptop verbinden werkt ook niet, dus nu weet ik het helemaal niet meer. Heb nu de laptop rechtstreeks aan het modem hangen.
 • Gooi de stroom ff van je AP af…. en daarna weer inschakelen.
 • Denk dat het ap niet helemaal naar behoren functioneert. Ik zie dus de gekste dingen. Waaronder dit:

  [img:697494f1ee]http://www.mark-plaats.nl/fotos/lekker%20vaag.JPG[/img:697494f1ee]

  Internet doet t gewoon ook terwijl ik dit zie. Overigens niet altijd. Ik zie dan in de systray het schermpje met een rood kruisje erdoor, een melding dus dat ik geen verbinding heb, terwijl dat dan wel het geval is. Het progje dat op de laptop staat is helemaal verweven in windows, en is ook niet te verwijderen. Heb ik heel vaak gedaan al, maar wordt automatisch weer geinstalleerd.

  Zou een draadloos modem minder problemen geven dan zoals ik het nu heb? Nu heb ik dus een speedtouch 510i met daarachter het ap.
 • Heb je de firmware van je AP al eens geupdate? Eerst firmware downloaden. Dan met knopje AP resetten. Updaten en daarna moet je alles wel opnieuw instellen in je AP. Stel ff je beveiliging nog niet in. En ga eerst ff SP2 installeren met de aanvullende updates. Daarna computer ff restarten en proberen of het goed werkt. Als het werkt dan pas beveiliging inschakelen en weer proberen.
 • Heb de nieuwste firmware erop staan. Evenals sp2. Het is een laptop van 2 maanden oud, dus hij werd zelfs met sp2 geleverd. Heb het ap ook el vaak gereset etc, en de beveiliging eraf gehaald. Wpa kan ik niet meer gebruiken want dat vertikt ie het. Ik gebrui nu alleen WEP, dan blijft ie t nog wel doen. Wil toch een beetje beveiliging hebben natuurlijk.
 • Het kan ook zijn dat er een anadere stoorende aparaat op 2.4 GHZ werkt of een andere wireless netwerk op het zelfde kanaal.

  Ik zou zeggen probeer op een andere kanaal.

  Het is alleen een AP toch dus is geen COMBI van adsl/modem/router ? Als het een modem is moet VPI VCI instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.