Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk valt uit

Anoniem
KeesA
7 antwoorden
 • Hallo,

  We hebben sinds een paar weken een draadloos netwerk nu valt redelijk vaak internet uit, nou ben ik er achter gekomen dat het meestal is als de laptop verbinding maakt. Dit kwam ook al voor toen het nog draadgebonden was. dit is te verhelpen door het modem te resetten(soms moet ook de stroom even van de router af om verbinding te krijgen). Toen ik dit aangaf bij de Chello klanten service zeiden ze dat er dan iets fout gaat tussen het moden en de router met het ip adres en dat hier niks aan te doen was.

  Het is een E-tech router, de draad gebonden router was ook van E-tech(zou E-tech het probleem zijn?)


  P.S. er staat 3 desktops aan die wel gewoon via draad aan de router zitten.

  Alvast bedankt
 • Hallo,

  We hebben sinds een paar weken een draadloos netwerk nu valt redelijk vaak internet uit, nou ben ik er achter gekomen dat het meestal is als de laptop verbinding maakt. Dit kwam ook al voor toen het nog draadgebonden was

  Op de laptop draait een download prog (kazaa of wat dan ook) die zoveel verbindingen tegelijk open gooit, dat de router het niet aan kan? Zo ja, het aantal verbindingen dus beperken. (opties van je download/upload prog)
 • Hallo,

  Er draait geen download programma op de laptop, Outlook, internet explorer, anti virus en windows update zijn de enige programma's die internet gebruiken. Veder staat er ook geen desktop constant te downloaden, af en toe word er wel is wat gedownload.

  Ik dacht eerst dat het iets was met het modem, dit is door Chello vervangen eind vorig jaar(dit was niet vanwege een defect maar het modem is bij iedereen vernieuwd), maar het probleem bleef. volgens Chello is het iets tussen het modem en de router.

  Ik zal morgen nog controleren of het alleen met de laptop is of dit de laatste tijd gewoon toeval is o.i.d.

  Mijn moeder die de laptop gebruikt zegt dat het de ene keer wel de andere keer niet gebeurt en meestal al ze e-mail ophaalt.  Edit: Ik heb net de laptop een paar keer opgestart, de eerste keer geen problemen de tweede keer kon de laptop geen internet verbinding maken(wel met de router maar kon internet niet op). Het is dus geen conflict met de laptop.
 • Om dan "zeker" te zijn dat het probleem is tussen router en modem, zou ik de router er even tussen uit halen (check/noteer even het wan mac adres) en zet er even pc of laptop direct aan het modem. Bij mijn weten controleert chello in bepaalde gebieden nog op MAC adres. Nu dan even kijken of je het wan mac adres van de router even aan je netwerkaart kan koppelen (eigenschappen van de netwerkaart, via netwerk omgeving, geavanceerd, netwerkadres)
  Werkt het dan wel goed, kijk of er een nieuwere firmware is voor de etech, zo niet, anders merk router. Linksys is dan prima keuze
 • Er zou best eens iets kunnen zitten in het eerste antwoord van je provider: dat het kan liggen aan de toewijzing van het IP adres. Je router geeft per keer dat compus opstarten een IP adres aan elke verbonden compu. Dat kan tot moeizame communicatie leiden.
  Vaak is dat op te lossen door die dynamische toewijzing van adressen uit te schakelen en met vaste IP adressen te gaan werken.

  Daarvoor moet de dynamische funktie in de router worden uitgeschakeld en zowel in router als in iedere compu een vast IP adres worden ingesteld. In de nodige gevallen blijkt dit jouw probleem te verhelpen.

  Als je niet weet hoe dit voor elkaar te krijgen (het is even werk, maar niet ingewikkeld) dan horen we het hier wel.
 • de OP schreef juist dat als internet niet meer beschikbaar is, de verbinding tussen computer en router nog wel aanwezig was. Lijkt mij dus geen DHCP probleem aan de LAN kant.
 • Hallo, bedankt voor de reacties,

  Gelukkig is internet er niet meer uitgevallen sinds gister ochtend na ik Renew IP Forever uitgeschakeld heb in de router dus ik wacht even tot het er weer uitvalt dan kijk ik in hoeverre ik nog verbinding heb binnen het netwerk(zitten na de router nog een switch en een hub op zodat er ook consoles op kunnen worden aangesloten).

  Aan peterkramer: Ik weet nog van het installeren van de nieuwe router dat Chello controleert op MAC adres. ik zal dan dus het mac adres van de router moeten instellen op de pc?

  Aan KeesA: De provider had inderdaad ook iets over de compus dat zij een bepaalde waarde gebruiken en als er een pc op zou staan zou je dat op de pc lager kunnen zetten(ik heb geen idee wat compus is dus weet niet wat hier wel en niet mogelijk mee is op pc of router).

  Doordat er ook een switch en een hub tussen zitten kan het ook zijn dat ik zie dat er nog netwerk is maar geen internetverbinding terwijl de router het probleem is. Ik dat eigenlijk nooit beseft dus ook niet gecontroleerd.

  Ik zal de volgende keer dat het uitvalt is kijken in hoeverre er nog netwerk binnen het huis is. Begin volgende week ga ik dan proberen er direct een pc op te zetten(op het moment dat het uitgevallen is). Dan probeer ik ook static IP in te stellen mocht dit allemaal niet helpen moet ik toch is gaan kijken naar een Linksys, verbaas me eigenlijk wel dat dit gebeurt in de handleiding van de router staat juist dat deze geschikt is voor Chello :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.