Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

vreemd netwerk probleem

Anoniem
peterkramer
4 antwoorden
  • Ik heb op mijn netwerk een vreemd probleem, en wil er maar niet uitkomen waardoor het komt.


    Mijn netwerk bestaat uit 5 computers en 1 server, een router van sitecom, daarachter een 8 poorts hub die tevens is voorzien van een coax aansluiting. alle computers draaien met servicepack2 en norton internet security 2005. Heel het netwerk is statisch geconfigureerd.

    3 computers en de server draaien op UTP, en 2 computers draaien op Coax. Dit omdat ik geen zin heb om nieuwe kabels door te trekken en draadloos al helemaal niet zie zitten. :lol:

    Maaar nu het probleem: Als ik data verstuur tussen de 2 computers die op het coax gedeelte hangt, loopt dit prima.

    As ik data verstuur tussen de computers op het utp netwerk loopt dit prima.

    As ik data verstuur van het coax gedeelte naar het UTP gedeelte loopt dit ook prima.

    ALLEENNNNN als ik dus data verstuur van het UTP gedeelte naar het coax gedeelte gaat dit ontzettend traag en heeft hij voor een bestand van 4 mb wel ruim 2 minuten nodig. Dit probleem is dus op beide computers die van coax zijn voorzien.

    Ik heb al andere terminators geprobeerd, andere noodtestkabel ertussen gehangen. Nieuwe drivers geprobeerd, zowel op het UTP als het Coax gedeelte. Firewalls uitgeschakeld, maar het probleem blijft.

    Wie weet wat er aan de hand zou kunnen zijn.

    Groetjes Patrick……
  • Het coax deel draait 10 mbits half duplex (maximaal)
    Je UTP zal 100 mbits full duplex staan ingesteld en dat botst.
    Zet alle utp clients dus ook op 10 mbits half duplex (eigenschappen netwerkaart, line speed.)
  • Hoi ik heb even gedaan wat je gezegt hebt, maar dit maakt helaas geen verschil en het probleem blijft.
  • Nog iemand een mogelijke oplossing???????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.