Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk weigert te werken

Anoniem
PC1
5 antwoorden
 • Hallo,
  ik zit met een probleem, want ik probeer voor mijn zus een thuisnetwerk tussen een pc (draaiend op xp pro) en een laptop (draaiend op xp home) aan te leggen. De laptop en pc zijn met elkaar verbonden via een router.
  Als ik de wizard netwerk instellen gedaan heb kan ik via de pc via “zoeken naar computers in werkgroepen” de laptop en pc zien staan. Maar als ik op de laptop klik dan komt er een fout die als volgt luidt: “\\Laptop is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  Kan netwerkpad niet vinden.”
  De laptop ziet de pc via “zoeken naar computers in werkgroepen” helemaal niet. Zowel laptop als pc hebben dezelfde werkgroepnaam. Als er wordt gepingd, ziet de laptop zowel de pc als de router, maar de pc daarentegen ziet ze beiden niet en reageert met een time-out.
  Eerst dacht ik dat het wel aan de firewall zou liggen maar nadat die uitstond deed het netwerk het nog niet.
  Ik heb al geprobeerd om via “Eigenschappen voor Internet-protocol (TCP/IP)” de IP-adressen in te stellen maar ook dit had geen succes. Ook staat de NETBIOS ingeschakeld.
  Wie kan mij hiermee helpen??
  Groeten
 • Als een ping niet aankomt, cq er een negatief antwoord terug komt, is dat toch echt in de meeste gevallen een firewall gevalletje. Denk dus aan XP firewall, Norton internet…, zonealarm enz enz..
  Daarnaast kan het een kwestie zijn van "rotte" winsock door spyware/virus of een stuk netwerkaartje.
  Draai eerst eens de netwertwerk wizard op beide PC,s maar zonder diskettes aan te maken (kies handmatig instellen) Op die manier kun je de XP firewall instellen (bestands en printerdeling)
 • Hallo,
  Het is inmiddels al gelukt. Het lag aan de firewall van Norton. Nadat ik die uitgezet had en opnieuw de wizard op beide computers gedaan had deed hij het ineens.
  bedankt!
 • En heb je Norton nu weer aangezet en werkt het dan wel?
 • Ja, ik had hem weer aangezet, maar toen deed hij het niet meer maar toen heb ik de IP-adressen toegevoegd en nu doet hij het perfect! :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.