Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel netwerk, geen internet

Anoniem
Kat
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb me rot gezocht naar een antwoord op o.a. dit forum, maar heb nog geen antwoord kunnen vinden.
  Geval wil dat ik de laptop van mijn buurmeisje wil toevoegen op het netwerk en ook gebruik wil laten maken van de internet verbinding.
  Ik gebruik hierbij een Sitecom broadband router 11M (draadloos).
  Nu gaat alles goed, mijn computer ziet de laptop goed en als ik de computers naar elkaar laat pingen is er geen probleem. Het enige is dat ik met de laptop het internet niet op kan.
  In het configuratiescherm van de sitecom heb ik de laptop al toegestaan om internet op te gaan dus dat is het niet.
  Met een andere laptop waar XP opstaat lukt het wel, dus het ligt ook niet aan dat chello mac adres van het modem o.i.d.
  Ik weet echt niet meer wat het anders nog zou kunnen zijn. Het laatste wat ik heb gedaan is de wizard internetverbinding op de laptop maar dat mocht ook niet baten.
  Weet iemand nog wat ik zou kunnen proberen?

  EDIT: Ik denk toch dat ik het mac adres moet clonen. Vermoedelijk heb ik dat bij de andere laptop ook gedaan (het is alweer lang geleden). hmmz, hoe ging dat ook weer. :roll: ..nou ik ben dus weer even bezig..maar eh als je het antwoord weet hoor ik het graag hoor! :D

  EDIT nummero 2: Tja na goed kijken blijkt dat het mac adres gcloned moet worden in de router, en dat is dus al tijden het geval. Nou ja weer terug bij af. Iemand een ander idee?
  +
  vraagje: moet het knooppunttype bekend zijn bij de laptop? In de dos prompt staat bij de laptop [i:904b76c8f9]knooppunttype: onbekend[/i:904b76c8f9].
 • Een nieuw soort versiertruukje voor het buurmeisje? :P :wink:
 • hehehe..nee hoor ik heb geen bedoelingen in die richting. :P
 • Klinkt als een firewall "probleem" op de laptop?
  Norton ? Zonealarm ?
  Draai ook even de netwerkwizard voor LAN gebruik op de laptop, dus niet de internet wizard !) Kies handmatig instellen (geen diskettes maken/gedoe)
 • Bedankt voor je reaktie.
  De netwerkwizard heb ik gedraaid, dit gaat automatisch als je de juiste keuzes maakt bij de internetwizard. Heb inderdaad handmatig ingesteld en geen diskette gemaakt.
  Ik heb ook gekeken naar firewall problemen. De firewall van winxp is uitgeschakeld. Er staat Norton system works op maar daar heb ik geen ervaring mee. Geen idee dus of daar n firewall van draait en zo ja hoe dan uit… :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.