Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

CAT5 en CAT5E

Anoniem
peterkramer
6 antwoorden
 • Na 4 maanden van verbouwen van ons huis is het eindelijk klaar. Ik heb in de muren, CAT5 laten inbouwen en kan dan door een soort van stekker (gewoon je utp kabel) er me pc aansluiten.
  Nu doemde nu het volgende probleem op. Ik heb zelf CAT5E kabels. En na het complete pc systeem te hebben aangelegd in mijn huis, kwam ik er achter dat ik wel kon internetten (Die kabel loopt immers direct van mijn server, naar de kabelmodem), maar dat het netwerk onderling niet liep.
  —–Dat het internet het doet weet ik omdat ik dit bericht heb gemaakt via mijn server :P —–

  Nu heb ik in de 4 maanden van mijn verbouwing gewoond in een vakantiehuisje met draadloos internet. Deze zat aan me pc vast met een CAT5 kabel, maar toen ik die wilde vervangen door mijn eigen kabels (die veel langer zijn) deed het internet het niet, dus ik weer tertug naar die CAT5 kabel.
  —- Dit laatste schiet me dan ook nu pas te binnen!!! :@ —–

  Mijn vraag aan jullie is dan ook ligt het aan CAT5 en CAT5e die niet goed gaan samen, dan mijn netwerk het niet doet?

  PS: De bekabeling is 2 maal doorgemeten door een electricien. Dus aan de kabels in de muur ligt het niet.[b:ba4958a07d][/b:ba4958a07d][b:ba4958a07d][/b:ba4958a07d]
 • Nou, dat mag niet uit maken, behalve als je 1gig ethernet wilt draaien.
  Wat van belang is, is dat de pinnen 3 en 6 uit 1 aderpaar komen.
  100mbit gebruikt pinnen 1,2,3 en 6
  oranje/wit , oranje, groen/wit, blauw, blauw/wit, groen, bruin/wit, bruin
  Je zit dus dat het groene paartje uitelkaar is gehaald.

  ps: nu "ziet" stroom naturlijk geen kleur verschil. Het gaat er maar om dat 3 en 6 uit 1 paar komen
 • Dit heeft geen probleem met elkaar en moet gewoon samen kunnen werken.

  Cat5 moet met cat (2,3,4,5) gewoon samen werken, moet geen enkel probleeem zijn.
 • Maar weet iemand een proggie waarmee ik het netwerk kan doormeten of er een signaal doorkomt. Want met ping ip onder windows wil het niet echt lukken

  Nog een bijkomstigheid is dat onder windows XP mijn netwerkkaarten blijven zeggen, dat de netwerkkabel niet verbonden is!

  Dit is natuurlijk niet de bedoeling beetje vreemd

  In afwachting van jullie reactie
 • Je hebt de antwoorden niet begrepen?
  Het gaat er niet om of de draadjes verbinding maken met de connectors, maar hoe (volg orde) ze in de stekkers zijn aangesloten!
 • [quote:ce339e2534="peterkramer"]Je hebt de antwoorden niet begrepen?
  Het gaat er niet om of de draadjes verbinding maken met de connectors, maar hoe (volg orde) ze in de stekkers zijn aangesloten![/quote:ce339e2534]

  Jawel, maar alles is gedaan door een ervaren bedrijf, die tevens alles heeft doorgemeten. Dat zou betekenen dat hij alles heeft fout gedaan. Terwijl hij zeer secuur te werk ging en er veel ervarting mee heeft ook. Ik zat er pratisch naast.
  En over dat aderpaar, dat is gewoon dezelfde draad?

  Als alles fout zou zijn, zou ik alles in me huis moeten controleren :S. Dit lijkt me een beetje gortig met 18 connectiepunten. Wat dan trouwens wel opvallende is is dat telefoon (die via CAT5) gaat het wel doet. Dan zou je kunnen zeggen die gebruiken andere draden, maar als alles fout zou zijn dan is de kans natuurlijk vrij groot dat van de 18 (waarvan er weer 5 telefoon) er ook 1'tje fout zou zijn gemaakt en dat is niet het geval.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.