Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Op twee netwerken inloggen met laptop

Anoniem
Henk Bakker
5 antwoorden
 • Er is het volgende probleem. Iemand gebruikt een laptop met XP prof op twee locaties. Op het werk logt ze in op het netwerk met een utp kabel, en na ctrl-alt-del met een gebruikersnaam, wachtwoord en ingevuld domein. Thuis is er een draadloze router. Dat thuisnetwerk wordt gezien, er is ook verbinding maar internet lukt niet. Er komt o.a. een melding over het domein. De draadloze verbinding is "uitstekend". Hoe kom ik thuis ook op internet? Wie weet raad?
 • Op huisaccount DNS invullen bij eigenschappen vd draadloze verbinding
  Dus je router IP
 • vergeet de gateway niet

  anders ook geen internet
 • Je kunt beide "netwerkkaarten" grotendeels onafhankelijk van elkaar instellen. Het enige wat fout zou kunnen gaan is computernaam en werkgroep en of domein.

  Er zijn wel tooltjes voor, waarmee je dit relatief eenvoudig kunt instellen. Netswitcher bijvoorbeeld. Er moet ook een freeware tegenhanger zijn, maar daar ben ik de naam even van kwijt.

  http://www.netswitcher.com/

  Edit:
  http://www.mobilenetswitch.com/
  http://www.globesoft.com/mnm_home.html
 • Domein gaat wat fout, krijg daar een melding over. Als ik "thuis" een utp-kabel eraandoe en ik regel via Internet Exploren de lan instelling, kom ik wel op internet. Het is echter de bedoeling dat dit "thuis" draadloos kan. Het gekke is nogmaals dat de laptop wel zegt dat er verbinding is met de router, maar dat draadloos internet niet lukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.