Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows XP detecteert de sitecom wireless netwerkkaart niet

Anoniem
zzz_david
4 antwoorden
 • Hallo!

  Ik wil op één pc met windows xp home een sitecom wireless netwerkkaart installeren. de WL-121 v3 (PCI 100 Mbps kaart).

  windows detecteert hem niet.

  de pc heeft een intel bx chipset en AMD 350 mhz processor.

  op de FAQ van de sitecom website staat de reden waarom e.e.a. niet gedetecteert wordt, namelijk:
  "Q: Mijn draadloze Sitecom netwerkkaart wordt niet gedetecteerd.

  A: Dit probleem blijkt voor te komen bij computers met Intel BX chipset.
  Via de onderstaande link kunt u een programma van Intel® downloaden om de Chipset van uw computer te detecteren:
  Intel® Chipset Identification Utility."

  Ik hoef de identification utility niet aangezien ik al weet dat ik een intel bx chipset heb.

  heeft iemand een soortgelijk probleem gehad (sitecom wireless kaart op een intel bx chipset) die een oplossing weet. heeft het zin om de moederboard te flashen? (hij is voor het laatste ong. 2 jaar geleden geflashed).

  groet,
  david
 • Aangezien het een issue is met de BX chipset, lijkt een bios flash mij niet de juiste weg.
  Anders kaartje halen lijkt mij beter.
 • OK, ze hebben een bx-detectie tooltje. Maar hebben ze ook een oplossing?

  Als het echt zo een hardnekkige weigering is vanwege conflict moederbord en chipset, zou ik em retourneren met verwijzing naar die incompatibiliteit die jij vooraf onmogelijk kon weten. Geld terug dus.

  groetjes Ed
 • [quote:6c2a972093="zzz_david"] (..) WL-121 v3 (PCI 100 Mbps kaart). Windows detecteert hem niet. [/quote:6c2a972093] Dan sla je eigenlijk 1 stap over. Nadat je in je pc een nieuwe PCI kaart hebt geplaatst, controleer je uiteraard eerst of deze door de BIOS wordt gedetecteerd. Deze zou dan tijdens het opstarten van de pc, worden getoond in de PCI device listing. Ook is het mogelijk in Windows, met PCIsniffer een opstartbare diskette/CD te maken, die dan ook kan tonen welke PCI apparaten worden gedetecteerd.

  Maar ik neem aan dat je met Windows detecteert hem niet, bedoelt dat Windows na het plaatsen van de PCI kaart, het dialoog: Nieuwe hardware gevonden, niet heeft getoond. Heb je die wlan PCI kaart al in een ander PCI slot geprobeerd? [quote:6c2a972093="zzz_david"] op de FAQ van de sitecom website staat de reden waarom e.e.a. niet gedetecteert wordt, namelijk: "Q: Mijn draadloze Sitecom netwerkkaart wordt niet gedetecteerd. A: Dit probleem blijkt voor te komen bij computers met Intel BX chipset. [/quote:6c2a972093] Ik vraag me af of dit inderdaad een Intel BX chipset probleem is. Deze vraag staat dan wel op de Nederlandse Sitecom site, maar niet op de Engelse Sitecom site.
  [quote:6c2a972093="zzz_david"] heeft het zin om de moederboard te flashen? (hij is voor het laatste ong. 2 jaar geleden geflashed). [/quote:6c2a972093] Zoals peterkramer al aangeeft, heeft dat geen zin. Bovendien als de BIOS ongeveer 2 jaar geleden is geflashed, dan zit de nieuwste BIOS die de fabrikant voor dat moederbord heeft gemaakt, er waarschijnlijk al op. Om welk merk en type moederboard gaat het eigenlijk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.