Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze router op casema kabel

Anoniem
vanwalsum
5 antwoorden
 • Hallo,

  Moet maandag even een wireless routertje aansluiten op een casema modem. Moet ik nog aan dingen denken. Heb al heel veel routertjes aangesloten, maar nog nooit op kabelinternet. Moet ik nog moeilijk gaan doen met proxy enzo?

  Zou het graag van jullie horen, waar ik aan moet denken, en dan anders ten op zichte van adsl.

  Bedankt!
 • [quote:7911fbb62a="vanwalsum"]Moet maandag even een wireless routertje aansluiten op een casema modem. Moet ik nog aan dingen denken. [/quote:7911fbb62a] Om welk merk/type router en modem gaat het? Om mee te beginnen check deze site http://www.xs4all.nl/~xvp/delen/
 • dus als ik een router wil aansluiten op een kabelmodem dan moet ik een MAC-adres instellen in de router. En verder niks. Zijn hier anders mensen die dit al een keer hebben gedaan?
 • je zal in je router / switch je toegangs instellingen moeten maken, deze houd namelijk je internet verbinding open.

  het kan zijn dat casema alleen 1 computer toegang geeft op het internet en dan moet je je mac adres van je hoofd computer (lees orginele aanlog computer) clonen naar je router
 • Ja zelf heb ik het al gedaan en het werkt perfect. Geen moeilijke dingen heer. Wel je router goed instellen zoals het wachtwoord aanpassen en je mac-adres clonen. Heb zelf de handleiding gevolgd en het ging goed. Ik moest alleen de router via een vaste kabelverbinding installeren. Op de pc nog bekend maken dat je draadloos gaat en het werkt.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.