Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 510i modem met switch werkt niet?

Anoniem
Paulus
7 antwoorden
 • Mijn pc (XP) kan via de Speedtouch modem 510i prima contact maken met internet (ADSL). Het gaat echter mis als ik er een switch (Sweex Switchlan) tussen zet (ik wil namelijk met meerdere pc's van dezelfde modem / internetverbinding gebruik maken).
  De melding die ik krijg (status van LAN verbinding): "Beperkte of geen verbindingsmogelijkheden (..) Het netwerk kan geen netwerkadres aan de computer toewijzen (..)"
  Wat te doen?
  De melding gaat weg als ik het IP adres handmatig toewijs, maar dan kan ik niet meer internetten..
  Graag hulp!

  Groeten, MK.
 • Volgens mij red je dat ook niet met alleen een switch. Je moet of een router gebruiken, of een pc als zodanig inrichten door er twee netwerkkaarten in te zetten en met "internet delen" te werken. Lees even de handleiding internet delen. Als je al een switch hebt is de goedkoopste manier een extra netwerkkaart voor de pc die de verbinding opbouwt en rechtstreeks aan de speedtouch hangt. De andere netwerkkaart sluit je dan aan op de switch waarop ook de andere pc's zijn aangesloten. Modem en netwerkkaart 1 gebruiken dan 10.0.0.138 en 10.0.0.150 en netwerkkaart 2 en de andere pc's zet je dan bijv. op 192.168.1.xxx. Als je switch een dhcp-server aan boord heeft, dan kun je hem adressen laten uitdelen in die range.
 • Beste Paulus,

  Als het waar is wat je zegt, dan ben ik verkeerd voorgelicht (in de winkel), en dan wil ik gewoon het geld van mijn switch terug, of daarvoor in de plaats een router.

  Bedankt,

  Mako.
 • Ik heb zelf geen ervaring met switches, dus misschien kan iemand mij weerspreken, maar een switch is volgens mij niet meer dan een intelligente hub, en ik lees op sweex.nl bij switches ook niks over aansluiten op internet.
 • op deze manier moet de computer met de 2 netwerkkaarten altijd aanblijven, anders hebben de andere computers geen internet
  bij een roiuter zorgt die voor de verbinding

  een switch (zonder router) is eigenlijk nooit weg, je kan hem weer aan een van de poorten van je router hangen om meer aansluitingen tte hebben
 • Een speedtouch 510 modem kun je instellen als router. Als je dit correct gedaan hebt, kun je hem gewoon aansluiten op een een hub of een switch en zo met meerdere PC's tegelijk online. Je hebt hier wel een ander kabeltje voor nodig. Je modem is namelijk ook al iets van een switch, dus als je deze op een andere switch aan wil sluiten heb je een cross-kabeltje nodig.
 • Beste Leo S,

  Dit werpt voor mij nieuw licht op de zaak (en zou veel verklaren). Ik heb altijd gedacht dat hiervoor een gewoon straight kabeltje gebruikt moest worden. Ik ga het maandag proberen….

  Groeten,

  Mako.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.