Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Instellingen direct adsl voor Belkin Router

Anoniem
Paulus
5 antwoorden
 • Dag mensen,

  Zeg ik heb een vraagje. Door een verhuizing heb ik momenteel adsl i.p.v. kabelinternet. Met kabelinternet had ik nooit een probleem om d.m.v. mijn belkin High speed mode F5D7231-4 draadloos internet te krijgen.

  Nu ik direct-adsl van kpn heb moet ik een gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken. Nu krijg ik niet meer het draadloos internet aan de praat. Ik moet namelijk kiezen voor verschillende opties n.l., dynamic, static, pppoe en pptp. Bij pppoe moest ik alleen maar een gebruikersnaam en wachtwoord in typen, maar geen internet. Bij pptp moet ik een gebruikersnaam en wachtwoord in typen + een aantal ip nummer, maar ik weet niet welke!! Kan iemand mij helpen. Alvast bedankt.

  Router: Belkin High speed mode F5D7231-4
  Adsl: direct adsl basic (zonder vaste telefoon)
  Modem: Speedtouch 516/536/546
 • Ik neem aan dat de verbinding wordt opgebouwd door de Speedtouch. Die Speedtouch krijgt dan op zijn externe adapter een ip-adres van je provider. Op zijn interne ip-adres staat waarschijnlijk 10.0.0.138 (ik heb een Speedtouch Home, die gebruikt dat adres). Je Router sluit je aan op de ethernet-port (de interne adapter) van je modem en hij moet een ip-adres in dezelfde range krijgen als de interne adapter van je modem. Als je op je modem een DHCP-server enabled hebt, dan kun je je router op Dynamic zetten. Wat ook prima gaat is dat je hem op Static zet, ip-adres 10.0.0.150 invult, subnetmask 255.255.255.0. Gateway is dan 10.0.0.138 (dat interne adres van je modem). Tussen modem en router moet een cross-cable worden gebruikt.
 • Ik heb bij een vriend een soortgelijk probleem. Die heeft een SpeedTouch met draadloze mogelijkheid. Om de pc's op zolder internettoegang te kunnen geven heeft hij een Belkin F5D7130 aangeschaft. De systemen op zolder kunnen elkaar zien, maar de weg van de Belkin naar de SpeedTouch lukt maar niet.
  Aan het signaal kan het niet liggen, want met 1 "zolder"-pc krijg ik een heel zwak signaal van de modem te zien.
  De SpeedTouch heeft ip# 192.168.0.250, de Belkin is 192.168.0.251
 • Krijg je wel alles gepingd? Een router heeft alltijd 2 ip-adressen, een interne (naar je pc, die dan in dezelfde range moeten zitten) en een externe op de WAN/Internet-port die in dezelfde range als (het interne adres van) je modem moet zitten. Dat je maar een zwak signaal krijgt, lijkt me toch echt wel een probleem.
 • Nee, een ping naar de modem lukt niet.
  Om het zwakke signaal op te lossen heeft hij dus een Belkin-router gekocht. Anders heeft hij maar een heel zwak signaal.
  Kunnen de modem en de WAN-port van de router niet dezelfde ip-range als de clients hebben?
  Ik heb nu dus het volgende:
  SpeedTouch-modem ip# 192.168.0.250
  Belkin-router ip# 192.168.0.251
  pc-clients ip# 192.168.0.1 en 192.168.0.2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.