Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Routerprobleem

Anoniem
marcelliuskuperius
8 antwoorden
 • Hallo, wij hebben onlangs een Skyr@cer wbr 7011b router van topcom gekocht. Mijn broer heeft hem geinstalleerd, maar in de plaats van pppoe (ofzoiets) heeft hij wat anders gekozen. Gevolg de verbinding werkte niet.
  Wij hebben dus de router via de resetknop ge gereset, maar nu hebben wij het probleem dat wanneer we het defaultip van onze router in explorer (192.168.1.1) intypen, dat er niets gebeurd, we krijgen enkel een pagina met : kan deze pagina niet vinden.
  Heeft iemand een oplossing om dit te verhelpen?

  info;
  modem: thomson speedtouch 510
  3 computers met winxp

  Bedankt
 • Zou eerst eens proberen de resetknop een half minuutje ingedrukt te houden. Kort indrukken verstoort vaak alles.
 • Er zijn modems waar je de voedinsspanning weg moet nemen, de resetknop ingedrukt houden, spanninig er weer op en de knop min 30 sec ingedrukt moet houden. Pas dan wordt de modem gereset. Als het goed is staat dit ook in de handleiding van het modem.
 • ja tis raar, ik heb beide mogelijke oplossingen geprobeerd, maar toch wil hij geen verbinding maken met de router.
  wij hebben dus drie computers waarmee we verbinding moeten maken met het internet. 1 computer moet draadloos verbinding maken, de rest via kabel.
  Nu is het rare, die computers met kabel hebben ondertussen al verbinding met het internet, maar die draadloze nog niet omdat ik niet in dit programma
  van de router geraak (dus 192.168.1.1). Ik krijg dus een bericht dat de verbinding onderbroken is wanneer ik dit intik wat dus heel vreemd is.
 • De ervaring leert dat je alleen via een kabelverbinding bij de router kan komen. Dus van een vaste verbinding router instellen. Heb je dit ook al geprobeerd?
 • ja maar ik maak voorlopig verbinding via de bekabeling. Wireless is nog niet geconfigureerd. En daar zit em juist het probleem. Doordat ik de router niet kan bereiken , kan ik de wireless verbinding niet configureren
 • Op de website van TOPCOM staat dat het ip adres van de router wel eens 192.168.2.1 zou kunnen zijn. Kijk op de volgende link:
  http://www.topcom.net/support/faq.php?pas=&catsub=43&Q=142#question
 • Ja bedankt! HEt werkt weer!
  Wel vreemd, vanmorgen was het adres nog 192.168.1.1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.