Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verhuizing ADSL

Anoniem
Leo S
8 antwoorden
 • Geachte leden,
  Een kennis wil nu een ADSL aansluitoing aanvragen en over ongeveer 8maande mee verhuizen naar zijn nieuwe wonin. Waarbij het nu bestaande telefoon nummer acgter blijft. Dit alles gebeurd wel in dezelfde regio van de KPN. Waarschijnlijk neem hij Planet, Wat zijn zijn mogelijk heden.

  M.v.gr. Trappers :wink:
 • De mogelijkheden staan op kpn.com/planet.nl, wat is het probleem?
 • Het veiligste is waarschijnlijk gewoon een nieuw abonnement aanvragen op het nieuwe adres. Anders kan ie wel eens een maand zonder komen te zitten.
 • Let er dan wel op dat je dan je huidige abbonement op tijd opzegt. Planet verlengt zover ik weet het abbonement steeds stilzwijgend voor een jaar. Als je dan op je nieuwe adres een nieuw abbonement neemt, zou je met een beetje pech een tijdje met een dubbel abbonement hebben.
 • Abonnement kan meeverhuizen. Wat het opzeggen betreft, is ADSL (ook die van hccnet) een echte binder. Op dat punt kunnen de voorwaarden best een stuk soepeler. Zeker voor mensen die toch al jaren gebruik hebben gemaakt van de aansluiting. Maar ja, dat zijn de mensen die het meeste geld opleveren, die men dan voor geen goud wil missen. Daar zou best eens iets aan mogen veranderen. Alleen als bij verhuizen, de provider niet overgezet kan worden, kan het abonnement vaak wel beeindigd worden (dat heeft hccnet mij een tijdje terug verzekerd).
 • Het beste is om nu een abonnement af te sluiten en over een tijdje een verhuizing in gang zetten. Een abonnement heeft door de regel namelijk een minimale contractduur van een jaar. Als je dan over 8 maanden gaat verhuizen zit je 4 maanden lang met twee abonnementen te kijken.

  Tegenwoordig is een verhuizing zo geregeld, zeker als je binnen hetzelfde kengetalgebied blijft. Als je de verhuizing op tijd aangeeft, wordt je ADSL-lijn keurig op de dag van verhuizing omgezet.
 • Allemaal bedankr voor de andwoorden. Hiermee zal wel een beslissing komen wat hij wil, Wachten een half jaar of nu een abonnement nemen.

  M.v.gr. Trappers
 • [quote:6e007cc8f2="Trappers"]Allemaal bedankr voor de andwoorden. Hiermee zal wel een beslissing komen wat hij wil, Wachten een half jaar of nu een abonnement nemen.[/quote:6e007cc8f2]Je hebt ook nog de verhuiskosten. Hoe hoger die zijn, hoe interessanter het wordt om het abonnement gewoon op te zeggen en op zoek te gaan naar een nieuwe provider. Het blijft een verborgen prijskaartje waar je soms tegen aan kunt lopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.