Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk instellingen/ beveiligingen

Anoniem
rgh
2 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Ik heb al een tijdje (maand of twee) een draadloze netwerk verbinding.

  Nu lees ik de laatste tijd toch steeds meer verhalen over het onveilig zijn van draadloze netwerken enz.

  Via google kwam ik op deze site terecht:

  http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/draadloos_netwerk_beveiligen/1

  Daar staat wel duidelijk beschreven hoe of wat.

  Ik heb een Wanadoo ADSL aansluiting met gratis telefoneren en met de Livebox die ik via de WEP-Key beveiligd heb. Die WEP-Key staat vermeld op de cd zakje van Wanadoo zelf.

  Nu kijk ik naar aanleiding van bovengenoemd artikel op pagina 4 Web encrypty instellen op de router het zijn 128 bits sleutel die ik heb.

  Nu kijk ik bij Mac filter en die is geactiveerd. Nu klik ik op de lijst van toegestane MAC adressen en zie hier vier MAC adressen staan.

  Ik heb twee computers aangesloten op mijn draadloze netwerk. Hoe kunnen er nu vier MAC adressen in staan? Hoe kan ik zien welk MAC adres de computers hebben die ik in dit netwerk heb zitten?

  Verder heb ik Trend Micro Internet Security 12 met wifi bescherming aanstaan.

  Is er al bij mij ingebroken, ben ik al te laat begonnen hiermee? Kan ik weer achterhalen wie het is geweest als het zo is?
 • Wanneer je computer is voorzien van een draadloze netwerkadapter heb je waarschijnlijk twee MAC-adressen, één van je LAN-adapter en één van je WLAN adapter. Via menu [i:684b55abfe]Start - Uitvoeren[/i:684b55abfe], typ in [i:684b55abfe]cmd[/i:684b55abfe] kom je in een DOS-prompt. Typ hier in [i:684b55abfe]ipconfig /all[/i:684b55abfe]. Nu zie je o.a. je MAC-adressen. staan.
  Het kan zijn dat je router zelf zijn MAC-adres tabel heeft opgebouwd, sommige routers kunnen dit namelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord