Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internet wel verbinding

Anoniem
brammy!
2 antwoorden
  • Beste allen,

    2 dagen geleden heb ik geprobeerd om mijn wireless(Tornado 242) router te configureren op mijn Desktop thuis. Na het toewijzen van MAC adressen wil de router een reboot gaan doen waarna deze crashed. Hierna kreeg ik geen verbinding meer met het internet. Ik heb inmiddels de router er tussenuit gesloopt, maar nu kom ik er achter dat ik ook in de "oude"configuratie geen "internet" meer heb. De dingen die ik tot nu toe weet zijn het volgende:
    *) Ik kan pingen naar mijn modem (10.0.0.138)
    *) Mijn modem heeft de status UP (er is verbinding met het internet)
    *) Alle drie de lampjes op mijn modem branden constant groen
    *) Het IP adres wordt dynamisch uitgegeven (staat ook zo geconfigureerd in mijn LAN verbinding)
    *) Pingen naar een willekeurig IP adres of URL buiten de modem lukt niet.
    *) Er word een IP adres uitgegeven aan mijn PC (10.0.0.15x)
    *) De modem Staat als standaard gateway
    *) Het subnetmasker staat op 255.255.255.0

    Als er dingen zijn die ik over het hoofd heb gezien dan hoor ik dit graag. Een tweede modem heb ik niet, dus ik kan even niet testen of mijn modem nog correct werkt.


    B.v.d.
    Aschwin.
  • Wat voor een modem? Ik weet dat bijv. een Chello modem 4 groene lampjes constant heeft branden.

    Je hebt als ik het goed begrijp ook je IP ingesteld op Automatisch, en niet handmatig?

    Heb je al een firmdate gedaan op je router. Stroomstekker eruit/erin, resetten etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.