Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WLAN verbinding weggevlogen

Anoniem
psychonetics
9 antwoorden
 • Hallo allen,

  Ik heb een Toshiba S1400-153E notebook (Satellite), met een standaard draadloos netwerkkaartje. In computerbeheer stond hij vermeld als "Toshiba wireless lan mini PCI card". Nu wilde ik de driver ervan updaten, omdat ik al geruime tijd problemen heb met de Client Manager.

  Zo krijg ik de melding dat - als ik een profiel wil veranderen - de driverversie verkeerd is (al vanaf de fabriek was dat zo). Daarna kan ik wel de profielen wijzigen/verwijderen etc. Ook kwam er steeds een waarschuwing in de taakbalkicon van de client manager, met de melding 'Unable to communicate with AP. Please check encryption and IRQ' en in het configuratiescherm stond de Wireless Control Panel Applet (Client Manager?) er een paar keer.

  Nu heb ik de laatste driver en client manager gedownload van http://www.agere.com/mobility/wireless_lan_drivers.html, omdat deze nieuwer schijnen te zijn dan die van Toshiba. (Die van Toshiba had ik al enkele malen eerder geprobeerd, maar geen succes). Maar nu liep ik opnieuw tegen problemen aan; de Client Manager is inderdaad wat nieuwer, maar geeft nu de melding dat hij niet compatibel is met de driver (van de lan kaart denk ik). Deze had ik echter ook geupdate. Daarna de driver gedeïnstalleerd, maar nu wordt de kaart niet meer herkend in computerbeheer. Er staat enkel 'unknown device'.

  Overigens herkent windows de kaart bij het opstarten wel, maar hij kan de drivers op geen enkele wijze vinden (niet die ik gedownload heb van voornoemde link, noch die van Toshiba zelf). Wellicht heb ik de verkeerde driver?

  Ik draai overigens Windows 2000 SP4, dus ik kan helaas ook geen gebruik maken van de in XP SP2 ingebouwde wlan cliënt (die ook WPA ondersteund).

  Mijn vraag na de situatieschets: hoe krijg ik mijn wlan mini pci card weer actief in computerbeheer, liefst door de laatste drivers van agere te gebruiken, zodat ik (hopelijk) gebruik kan maken van de WPA technologie die zij schijnen te ondersteunen en in ieder geval die vervelende foutmeldingen kan oplossen??

  Mijn excuses voor het redelijk lange verhaaltje, alhoewel ik - als ik zo op Google rondkijk - eigenlijk vermoed dat Toshiba excuses moet aanbieden. :cry:

  [b:f8e1319660]Edit:[/b:f8e1319660] Overigens lijkt de oude Client Manager ook nog actief te zijn; in de taakbalk staan 2 Client Managers, één Toshiba Wireless LAN Client Manager en één 'gewone' Wireless Client Manager. Momenteel geven ze allebei andere foutmeldingen.
  De Toshiba zegt dat er geen draadloze netwerkkaart is, en de andere zegt dat de 'utility newer than driver' is. Wellicht moet ik alle client managers en drivers deïnstalleren? Zo ja, hoe doe ik dat dan, en hoe kan ik die kaart en client manager weer opnieuw installeren?! :-?
 • Is het al toegestaan om tegen mijn topic te schoppen? :wink:
 • please? :cry:
 • van mij mag je
 • van mij mag je
 • Ik heb even door de readme1 zitten bladeren van de originele toshiba drivers en dan wordt er een verwijzing gemaakt naar Orinoco:[code:1:af8fc1e366]This Driver supports the following network interface cards:
  * ORiNOCO PC Card (Silver and Gold)
  * WaveLAN/IEEE Turbo 11 Mb Card
  * WaveLAN/IEEE Turbo Card (8 Mb)
  * WaveLAN/IEEE PC Card (2 Mb)
  * ORiNOCO MiniPCI

  [/code:1:af8fc1e366]
  Ik gok dat je daar verder moet gaan met het zoeken naar up-to-date drivers & firmware, want volgens mij is de betreffende wifi kaart een geintegreerde PCMCIA kaart.
  http://www.proxim.com/products/wifi/client/
 • Ik heb deze driver (versie 3.1.2.19) gepakt, maar de driver wordt niet herkend in de device manager van windows. Weet dan ook niet of ik wel de goeie Orinoco driver heb. Ik herinner me overigens wel dat ik die naam wel eens ben tegengekomen op mijn laptop (als driver denk ik), dus je zal wel gelijk hebben.

  De cliënt utility van Orinoco ziet er wel leuk uit, maar ik kan vrijwel niks aanklikken. Mijn huidige cliënt manager (van Toshiba) zit ook nog steeds in de systemtray, maar heb ik wel disabled.
 • Ik denk dat je precies de verkeerde driver/utility combo gedownload hebt. Ik herken daar nl. de Atheros (andere chipfarikant) client utility in. Daar hoort ook een andere driver bij (staat er toevallig een ar5211.sys bestand ergens in c:\windows\system32?)

  Volgens mij moet je de drivers van deze kaart hebben:
  Link
  En dan de link uit de 3e tabel: [code:1:cce4dc72a0]Drivers (PCI w/ integrated card)[/code:1:cce4dc72a0] http://keygen.proxim.com/support/orinoco/software/download/SR02-01.zip

  OS Support
  Daarbij kun je los de client software downloaden. Wel eerst die oude versie van je systeem verwijderen, die kan alleen maar roet in het eten gooien! Ik ben trouwens nog nergens iets tegengekomen over de ondersteuning van WPA, dus volgens mij kun je dat vergeten.

  Edit:
  Mmm, ik zie dat die betreffende driver de nodige haken en ogen heeft: [code:1:cce4dc72a0]3. TECHNICAL CONSTRAINTS

  3.1 Wireless Adapter does not work under Windows 2000
  Description: On some computer systems with a recent BIOS
  (later than December 2001) the wireless adapters
  based on a PCI bus interface may not work properly.
  Affected hardware:
  * MiniPCI adapter
  * PCI Swapbox adapters based on the Ti 1410 chip
  * PCI Swapbox adapters based on the Ti 1225 chip

  Affected Windows 2000 versions:
  * MS-Windows 2000, 2000 SP1, 2000 SP2, Professional
  * MS Windows 2000, 2000 SP1, 2000 SP2, Server
  * MS-Windows 2000, 2000 SP1, 2000 SP2, Advanced Server

  Perceived defect behavior: Although the
  installation of drivers and software in the works ok
  for the Windows 2000 operating system, the adapter
  does not get/renew an automatically assigned IP Address.

  Impact: Your computer will not be able to connect
  to networks that use the TCP/IP protocol.
  Most of todays networks use TCP/IP for standard
  network traffic. TCP/IP is mandatory for internet
  access.

  Resolution: Whether this issue will occur is related to the
  hardware of the host computer system.

  In most cases it can be resolved easily by
  installing a Microsoft Windows 2000 patch
  (post Service Pack 2 update) that you can
  download from the Microsoft website at:
  http://www.support.microsoft.com

  On this page use the Search option to search for the
  item "Q265296".
  From the results select the option:
  "Toshiba PC Card Controller May Power 3.3-Volt R2
  PC Card at 5 Volts (Q265296)"

  Download the item "Q265296_w2k_sp3_x86_en.exe" and
  follow the Microsoft instructions for this update.[/code:1:cce4dc72a0]

  Daarnaast lijkt ie even oud als de Toshiba driver: [code:1:cce4dc72a0]=====================================================================
  Proxim Corporation SR02-01 November 2002
  Spring Release 2002
  =====================================================================[/code:1:cce4dc72a0]

  Ik denk dat je in dat geval toch het beste voor de originele Toshiba driver kunt gaan.

  Edit 2:
  Ik begrijp nu hoe je op die Agere drivers uitkomt, daar hebben ze het wel over WPA idd: http://support.proxim.com/cgi-bin/proxim.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2083
 • [quote:2c47bf4b38="psychonetics"]Wellicht moet ik alle client managers en drivers deïnstalleren? Zo ja, hoe doe ik dat dan, en hoe kan ik die kaart en client manager weer opnieuw installeren?! :-?[/quote:2c47bf4b38]Dat is wel het beste idee idd. Staat die client software niet in de lijstb met geïnstalleerde software? De driver kun je via device manager uninstallen. Download DAARVOOR eerst even de "oude" versies van de Toshiba site, dan heb je het origineel bij de hand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.