Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk aliases probleem

Anoniem
neuro
5 antwoorden
 • Hallo,
  sinds kort kan ik enkel nog zicht hebben op de computers in mijn netwerk als ik het volgende doe:
  start -> uitvoeren -> \\192.168.0.*
  Ik heb dus van iedere computer het exacte ip-adres nodig wil ik zicht hebben op gedeelde files. Wanneer ik hier het volgende wens neer te schrijven:
  \\computernaam
  krijg ik volgend resultaat: kan het netwerkpad niet vinden.

  Het lijkt wel of de computernaam geen alias meer is voor mijn ipadres. Hoe kan ik dit terug herstellen?

  Bedankt

  Tom
 • Dit klinkt als een DNS (Domain Name System) probleem DNS zet namen om in ip-adressen en andersom.
  Gebruik je een router? Dan moet je even naar de configuratie van de router gaan en dan DNS opzoeken. Hoe staat hier één en ander ingesteld?
 • Alleen in netwerken waar een Active Directory domain controller draait wordt DNS gebruikt voor naamresolutie tussen de PC's onderling. Zoder domain controller, DNS-server, of WINS server wordt er over het netwerk ge-broadcast of de betreffende PC gevonden kan worden. Is er op de PC's een firewall geinstalleerd? Deze blokkeren namelijk vaak broadcast-verkeer.
 • Ik werk met de standaard windows firewall. Heb geen DNS-mogelijkheid op mijn routers. (Ik draai 2 routers in mijn netwerk, maar dat ligt niet aan de oorzaak). Ik heb vroeger ook last gehad van $IPC, en toegangsrechten nadat een worm een keer goed heeft huisgehouden in mijn netwerk. Misschien heeft dat er nog iets mee te maken.
 • Dit heb ik ook. Ik heb op de norton firewall de 192.168.1.0 toegang moeten geven via de wizard. Toen kon ik weer files sharen maar moet het ip-adres blijven ingeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord