Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk aliases probleem

Anoniem
neuro
5 antwoorden
 • Hallo,
  sinds kort kan ik enkel nog zicht hebben op de computers in mijn netwerk als ik het volgende doe:
  start -> uitvoeren -> \\192.168.0.*
  Ik heb dus van iedere computer het exacte ip-adres nodig wil ik zicht hebben op gedeelde files. Wanneer ik hier het volgende wens neer te schrijven:
  \\computernaam
  krijg ik volgend resultaat: kan het netwerkpad niet vinden.

  Het lijkt wel of de computernaam geen alias meer is voor mijn ipadres. Hoe kan ik dit terug herstellen?

  Bedankt

  Tom
 • Dit klinkt als een DNS (Domain Name System) probleem DNS zet namen om in ip-adressen en andersom.
  Gebruik je een router? Dan moet je even naar de configuratie van de router gaan en dan DNS opzoeken. Hoe staat hier één en ander ingesteld?
 • Alleen in netwerken waar een Active Directory domain controller draait wordt DNS gebruikt voor naamresolutie tussen de PC's onderling. Zoder domain controller, DNS-server, of WINS server wordt er over het netwerk ge-broadcast of de betreffende PC gevonden kan worden. Is er op de PC's een firewall geinstalleerd? Deze blokkeren namelijk vaak broadcast-verkeer.
 • Ik werk met de standaard windows firewall. Heb geen DNS-mogelijkheid op mijn routers. (Ik draai 2 routers in mijn netwerk, maar dat ligt niet aan de oorzaak). Ik heb vroeger ook last gehad van $IPC, en toegangsrechten nadat een worm een keer goed heeft huisgehouden in mijn netwerk. Misschien heeft dat er nog iets mee te maken.
 • Dit heb ik ook. Ik heb op de norton firewall de 192.168.1.0 toegang moeten geven via de wizard. Toen kon ik weer files sharen maar moet het ip-adres blijven ingeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.