Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi wil niet

Anoniem
syp
8 antwoorden
 • Bedankt Herman. Ik heb de XP firewall, heb hem uitgezet, geen effect, heb ook de firewall van de router uit gehad, geen effect. Heb diverse instellingen gewijzigd van de firewal, jammer.
  Ik kan alleen internetten met een draadje.
  Cees
 • heb je in de router het mac adres gecloned
 • Ik heb het macadres gebruikt van de computer waarmee ik bekend ben bij Chello. Dat vond hij trouwens bij de installatie van de router.
  Maar ik probeer alles en zal nu de router instellen vanaf de laptop. Dat houdt dan wel in dat ik me opnieuw moet aanmelden bij Chello met m'n andere macadres.
  Cees.
 • Ik heb een nieuwe laptop met WIFI.
  Heb SMC router 54Mbit geinstalleerd. DraadLan werkt prima.
  Laptop draadloos aansluiten lukt niet, bij automatische instelling krijgt de laptop een IP van 169.x.x.x, (volgens de handleiding is dat fout) of geen IP, de verbinding heeft dan beperkte mogelijkheden.
  Bij handmatige instelling van de Broadcom van de laptop met IP 192.168.2.110 en DNS 192.168.2.1 (adres van d router), krijg ik wel een prima verbinding, maar kan geen verbinding met internet of de andere computers krijgen.
  Via de manuals en de help van Windows kom ik niet verder.
  Wie kan helpen?
  Syp
 • Ik heb een dergelijk probleem gehad met een PC waarop Sygate Personal Firewall op stond. Zelfs als ik de firewall op Allow all instelde werkte het niet.

  Firewall van het systeem verwijderd en direkt werkte alles.
  Na verschillende pogingen Zone Alarm geïnstalleerd en sinds dien geen probleem meer.

  Dus mogelijk ligt het probleem bij je firewall.
 • MAC adres klonen heeft alleen met de WAN kant te maken. Dus die optie van opnieuw aanmelden heeft niets geen zin !
  Controleer in de router of WIFI uberhaupt wel aktief staat ! Zet SSID broadcast even aan en schrijf je SSID even op. Zet WEP of WPA uit en controleer of je router soms MAC beveiliging (whitelist of blacklist) heeft aan staan, zo ja, zet ook even uit. Save config en reboot router.
  Daarna op je PC een wireless scan uit voeren met OF wireless zero config OF de software tool van je kaartje. Zitten ze er beiden op, zet dan wireless zero config uit.
  Start, uitvoeren, (type) services.msc (ok) zoek 'm op in het lijsten (onderaan) recht klik, stop.
 • Ik ben teruggegaan naar de winkel en heb een andere gekregen.
  Met deze kom ik wel binnen, maar nu zegt hij dat het een onbeveiligde verbinding is. Terwijl ik alles aan heb staan, Firewall, Wep, autoconfiguratie met dyn.IP enz.
  Het gekke is dat ik dat hem nu niet meer beveilgd krijg, ook al doe ik alles opnieuw.
  De SSID is standaard SMC.
  Hij heeft ontzettend veel instelmogelijkheden, kan op van alles filteren enz. Het duizelt me.
  Maar ik kan nu wel draadloos in m'n netwerkje komen en ook internetten (als Chello het doet tenminste). Het ligt er lange uit dan dat het werkt na het verhogen van de snelheden.
  Rare dingen die routers.
  Cees
 • Dat de verbinding onveilig is heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er geen versleutelde verbinding is. Deze dien je nog in te stellen in de router en op je PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.