Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zelf UTP kabel maken

Anoniem
Aernout
6 antwoorden
 • Er is vast ergens al een topic, maar kan het nergens vinden.. Voor mijn internetverbinding moet ik een UTP kabel maken van mijn modem naar de netwerkkaart van mijn PC.

  In de installatiebrochure staat dat dit een crosswire-aansluiting moet zijn. Op internet vind ik hier niet veel over. Is deze kabel hetzelfde als een crosslink-kabel? (Waar wel het eea op internet te vinden is?)

  Thanks!
 • Ja. Dat is eenzelfde kabel. Normaal worden die kortweg Crosskabel genoemd.
 • Om zelf utp kabels te maken moet je een crimptang hebben om de connectoren op de kabel te bevestigen, op de verpakking van mijn tang staat ook gelijk een schema van waar de verschillende draadkleuren in de connector komen, zowel voor normale als crossed kabel.
 • http://www.weethet.nl/dutch/network_utp_cables.php
 • Koop gewoon een kant-en-klare kabel in de winkel. Daar zitten de stekkers al aan. Een goede tang en een doosje connectors kost ook geld. En het in goede volgorde leggen van de acht verschillende draadjes is echt "kl*tewerk".
  Bij de aankoop wel even uitleggen waar je de kabel voor wil gebruiken. Als je twee pc's zonder router met elkaar wil verbinden, heb je volgens mij een andere kabel nodig, maar die ziet er wel hetzelfde uit.
 • tenzij je de kabel eerst nog door een muur moet trekken.
  Dan heb je voor een connector echt een heel groot gat nodig…
  (toen ik daarom maar een kein gaatje boorde door de muur, brokkelde aan de andere kant een stuk stucwerk ter grootte van een half A4 eraf. :roll: Weg voordeel van zelf knijpen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.