Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wanadoo Livebox; wireless of niet?

Anoniem
RK
3 antwoorden
 • [Eerder al gepost in de categorie Hardware, maar misschien hier meer succes… :wink: )

  Hallo,

  Ik wil graag Wanadoo ADSL Family nemen. In het huishouden zijn een laptop (met ingebouwde WiFi-adapter) en een desktop (gewone netwerkkaart) aanwezig. Nu kun je kiezen tussen een wireless of een gewone livebox. Zoals ik gelezen heb is het enige verschil tussen beide een PCMCIA-kaartje, de boxen zelf zien er verder hetzelfde uit.

  Betekent dit ook dat ik nog een gewone netwerkkabel voor mijn desktop aan kan sluiten op de wireless-versie? En is het een mogelijkheid om zelf een PCMCIA-kaart te kopen, en deze in te pluggen? Heeft iemand hier ervaring mee?

  Verder vroeg ik me ook af wat het snelheidsverschil tussen een wireless en een vaste box is. Is er veel (snelheids)verlies bij gebruik van WiFi?

  Alle raad en advies is welkom!

  Chico
 • Je kunt zowel wireless als bedraad op de livebox.
  Voor internet gebruik is er geen snelheids verschil.
 • Heb sinds enige tijd de "normale" versie van de livebox, icm Wanadoo Family. Het loopt allemaal als een trein, met een ethernetkabel. Ik heb in deze 2 maanden slechts 1 keer een probleem gehad, waarbij de internetpagina's niet meer geladen werden. Toen heb ik een re-install gedaan van de livebox software, en werkte het weer prima.

  Nu ben ik van plan een MDA met wifi-adapter aan te schaffen, en wordt de draadloze versie toch weer interessant. In de livebox-handleiding staat dat je hiervoor een wireless PCMCIA-kaart (CardBus) in de livebox moet steken, namelijk die van Wanadoo.

  Wat ik me nu afvraag (en ik ben een newbie op dit gebied :wink:) ; is dit een standaard-insteekkaart, of een die speciaal voor Wanadoo ontwikkeld is? Ik kan hem natuurlijk huren, maar ik zou er liever zelf een kopen…

  Ik dacht zelf aan het volgende:
  CNet Wireless-G CardBus 54 Mbps 802.11g

  Is dit een optie? Is er iemand die hier ervaring mee heeft, of die meer kennis van wireless heeft die mij kan vertellen of dit gaat werken? Alle reacties zijn welkom!

  Aanvulling: De vermeldde kaart heeft nog de volgende gegevens:
  Protocol voor gegevenskoppeling IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
  Dit is wel van belang natuurlijk, omdat de MDA 802.11b ondersteund…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.