Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WIFI PCI kaart wordt niet gevonden door computer

Anoniem
Thomas00000
23 antwoorden
  • Wie kan mij helpen?
    Ik probeer een ASUS WL-130G WIFI PCI CARD 54 Mbps te installeren. Deze kaart wordt niet door mijn PC herkend. Ik heb de laatste driver gedownload bij ASUS. Ik heb mijn MoBo ge-update. Maar dat alles heeft geen resultaat.

    Mobo: Tecram S381-M, Celeron 700, 128 Mb, 80 Gig.
    OS: Windows 98 SE

    Alvast bedankt, Thomas.
  • Probeer eens een ander PCI slot. Als dat ook niet werkt, haal dan de overige PCI kaarten eens los en probeer het opnieuw. Mogelijk ontstaat er een conflict.
  • Ik vermoed dat de PCI kaart PCI versie 2.2 is en je moederbord PCI versie 2.1 (dus compabiliteits probleem)
  • Ik kan de andere PCI kaart niet loshalen omdat daar mijn monitor aan hangt.

    Op het Mobo staat nog te lezen:
    REV: 2.01

    Op WiFi kaartje staat, samen met nog een heleboel cijfertjes:
    WiFi -G R1.33

    Zegt dat genoeg?
  • Ander PCI slot had ik ook al geprobeerd, werkt niet. Het kaartje is goed, dat heb ik in een andere PC getest.
  • Chipset drivers al eens geupdatet?
  • Chipset drivers? Dat zegt me niets. Leg eens uit.
  • Ander PCI slot had ik ook al geprobeerd, werkt niet. Het kaartje is goed, dat heb ik in een andere PC getest.

    En wat voor PCI versie zat er op dat bordje ?
  • geen idee!!!!
  • lange link

    Zo te zien een intel 810 chipset. Komt dus neer op de "intel inf update", en daan waarschijnlijk een oudere versie.

    nog langere link

    Probeer dat maar eens. Daarna opnieuw opstarten, en kijken of je je systeem wel wat herkent, en daarna waarschijnlijk nog een keer booten.
  • Oké, ga ik proberen.
  • Ik heb het volgende gedaan:

    Stroomkabel los.
    Alle PCI kaarten eruit(ik heb natuurlijk ook nog een monitor aansluiting op MOBO)
    stroomkabel vast>PC opgestart.
    Via start>uitvoeren>D:\infinst_enu chipset 810.exe uitgevoerd.
    Wizard doorlopen.
    Opnieuw opgestart.
    Volgens handleiding gecontrolleerd of nieuwe software was geinstallerd.> alles OKÉ
    PC afgesloten.
    Stroomkabel los.
    WiFi kaartje erin.
    Stroomkabel vast.
    PC opgestart.
    Naar apparaatbeheer.
    Daar staat bij "overige aparaten":
    !?PCI Multimedia Audio Device
    en !?PCI Network Controller
    Beide met een geel uitroepteken.

    Hoe nu verder?
  • Oh ja, PCI audio device zit er volgens mij niet in. Alle PCI sloten zijn leeg op die van de WiFi kaart na.
  • PCI audio zou ook een onboard chip kunnen zijn.
  • Oké dat wist ik niet. Maar hoe nu verder?
  • !@#$ Alweer 01.00 uur. Ik ga morgen weer verder. Ik ga nu slapen. Voor zover bedankt en tot morgen laat op de avond.
  • Hè, dat is jammer. Nog geen verdere reacties. Ik kijk later nog wel eens.
  • als er een geel uitroep teken bij staat kan het verschillende dingen zijn

    doe is rechtermuis knop eigenschappen op het apparaat.
    Kijk vervolgens naar de apparaat stutus.
    en geef dit door.
    Ik denk dat het de drivers zijn.
    als dit zo is probeer de drivers van internet de downloaden.
    en installeer die.

    Als die PCI audio ook drivers mist staan ze waarschijnlijk op je cd van je mobo
  • Ik ben nu zover dat ik de kaart in apparaatbeheer heb staan met de mededeling: dit apparaat werkt correct. Ik krijg echter geen picto in mijn taakbalk. Ook het controlcenter van Asus herkent de kaart niet.
    Ik ben dus weer bij het begin begonnen: Format C.
    Alles goed gedaan, denk ik. Windows 98 SE van originele CD geinstalleerd. Videokaart geinstalleerd(Monitor niet aangesloten op MoBo omdat die storing geeft). Dat werkt allemaal. Geluid werkt ook. Ik heb de Bios drivers en chipset drivers ge-update volgens de instructies. Dat ook gecontroleerd volgens diezelfde instructies. Bij Asus nogmaals de driver en utillity gedownload en geinstalleerd. Ook nu weer staat de kaart wel in apparaatbeheer maar kan de rest van de mijn PC deze kaart niet vinden.
    Volgens Asus(wifi kaart) én volgens Tekram(mobo) zouden deze twee zonder problemen met elkaar moeten kunnen functioneren. Dus van compatabiliteitsproblemen(10x woordwaarde bij scrable) zou geen sprake moeten zijn. Het werkt echter nog steeds niet. Help!!
  • heb je ook je drivers van je mobo geinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.