Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aanschaf router, eventueel met accesspoint 802.11b

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
 • Ik heb een Compaq PC'tje gekregen en die wil ik in het netwerk opnemen wat we thuis hebben. Nu gaat het om een gewoon bedraad 100Mbps UTP netwerkje. Hij gaat gebruikt worden in combinatie met de Speedtouch 510.
  Mijn PC is daar direct op aangesloten, en naar zolder loop een kabel naar een routertje waar de verbinding vervolgens naar twee oude beestjes gaat en een Acer Aspire 1357Wmli laptop.
  Nu wil ik dus op de kabel die naar mijn PC gaat een router zetten vanwaar er een kabel naar mijn PC gaat en naar die Compaq PC. Hij gaat gebruikt worden om gewoon op alle PC's in het netwerk te kunnen en het internet op met ADSL via die Speedtouch 510.
  Nu heeft die laptop van m'n Pa ook 802.11b draadloos netwerk ingebouwd.
  Als ik nou een router neem die ook meteen een accesspoint is voor 802.11b draadloos netwerk dan kan m'n pa in de woonkamer en in de tuin ook gewoon het netwerk en het internet op.

  Mijn vraag, welke router, switch, accesspoint of combinatie van kan ik het beste nemen. Ik wil wel een goed merk, maar mag vrij simpel als het alleen de router wordt, in geval van accesspoint, moet het wel goed beveiligd kunnen worden en wel het één en ander ingesteld kunnen worden.

  Het wordt de Linksys BEFW11S4, met accesspoint dus.
 • je zal effe moete n googlen maar er zijn Wireless Routers die ook een standaard 4 poort switch hebben voor bekabelde aansluiting. Dan heb je alle 2 situaties.

  Prijverschil tussen zeg een wireless router en een losse wireless caccesspoint is nihil (dacht 1-2 euro).
 • zelf leek me de Linksys BEFW11S4 wel een mooie, deze heeft vier poorten en fungeerd als een wireless accespoint voor 802.11b. Hij kost €55 bij Azerty.

  De BEFSR41 als het alleen om de router gaat, €51. Ze verschillen inderdaad niet zoveel dus, sterker nog, volgens mij zijn deze apparten op de accesspoint na gewoon hetzelfde.

  Een los accesspoint kost ook ongeveer €50, dat is dan wel 802.11g.
  Het is financieel gezien dus het aantrekkelijkst om die BEFW11S4 te kopen.

  Zoekwerk heb ik nu dus al gedaan, nou wil ik graag nog van jullie weten hoe het zit met die ontvangst, anders heb ik er nog weinig aan.
 • over ontvangst is weinig zinnigs te zeggen. Het hangt van veel factoren af. (muren, betonijzer, afstand, storende factoren)
  In de regel is het zo dat je even "positie" moet gaan kiezen en dus de plek waar je hem neer gaat zetten proefondervindelijk moet gaan bepalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.