Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zonealarm

Anoniem
J. de Boer
7 antwoorden
 • Ik heb hier 2 pc's 1 win XP Home en 1 Prof.
  Op PC 1 komt het i-net via USB modem binnen, dan via een utp kabel is de PC 1 verbonden met PC 2.
  Het probleem is dat PC 2 geen i-net verbinding heeft als Zonealarm aan staat (op PC 1) als ik Zonealarm uit zet werkt het wel.
  Wat moet ik in Zonealarm instellen dat het wel gewoon werkt (met Zonealarm aan)
  Draai btw ZoneAlarm Pro versie:5.5.094.000
 • Op PC1, de internet PC dus, moet je waarschijnlijk nog opgeven dat PC2 'trusted' is. Dit kun je in één van de tabbladen doen bij firewall. Daar kun je trusted hosts en ip-adres ranges opgeven.
 • Ik hadt de ip range 192.168.0.0-192.168.0.255 al op trusted gezet…
 • Het vervelende van Zonealarm (althans de gratis versie) is dat op PC2 in zo'n situatie als deze het internet inderdaad niet werkt als de bescherming op PC1 op High staat, ongeacht Trusted zone e.d.
  Als je hem op Medium zet, werkt het wel.
  De prof-versie schijnt deze beperking niet te hebben.
 • Je kan de firewall voor de trusted zone toch ook gewoon helemaal uitzetten? Voor een klein thuisnetwerkje waar je toch wel weet dat alle PC's te trusten :wink: zijn, is het toch een beetje onzinnig om deze op high of medium te zetten. Zolang de firewall naar internet maar op high staat.
 • Ik weet niet of dat helpt. Die instelling medium gaat nl. niet om de trusted zone, maar om de internetzone op de hoofd-PC. Het probleem is dat die niet op High moet staan als je op de neven-PC's internet wil hebben. Zet je die internetzone op medium dan lukt het wel.
 • Kan je dan geen router-switch combo kopen, hoeft niet duur te zijn. Dan installeer je op beide PC's gewoon Zonealarm en dan is het probleem ook opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.