Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

How surprising: Compaq probleem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Jawel, een op kolen gestookte Compaq heb ik nu onder m'n hoede. 233mhz'er die een aantal drivers mist. Allereerst het type: Compas Deskpro EP series 6350/4.3 NTL. Serial no: 8905ccj76287. Os = Win98 Even hier klikken voor de Compaq site met drivers waar ik de benodigde niet kan vinden.

  1) Drivers voor de Pci ethernet kaart: 721383-006 COMPAQ 10/100 NETWORK CARD
  2) Drivers voor zijn onboard usb poorten.

  Wie oh wie kan me uit de brand helpen. Op de site van Compaq zelf heb ik het nog niet kunnen vinden. En Mr Google heeft me nog niet echt kunnen helpen maar misschien heb ik ergens overheen gekeken. Iedergeval dank.
 • Grappig, toevallig heb ik die PC ook laatst gekregen en er was nog iemand die hem had.
  Ik weet niet hoe jij alles hebt gedaan, maar dat van mij kan je hier uitgebreid nalezen, aangezien niet alles bepaald van een leien dakje ging.
  Ik moet niks meer van Compaq hebben, dus ik heb dat ding met een WMe bootdisk geformateerd, W98SE er op gezet. Everest er op gegooid, gekeken wat er allemaal in hangt.
  En dan gewoon per onderdeel drivers downloaden, die van je netwerkkaart weet ik niet, want er hangt bij mij geen netwerkkaart in. Ik gooi er daarom een linksys line100tx in. Maar daar installeer ik de drivers van linksys voor.
  Hier heb je in ieder geval een paar linkjes:
  http://www.intel.com/support/chipsets/inf/index.htm
  http://support.intel.com/support/chipsets/
  http://support.intel.com/support/chipsets/sb/cs-009195.htm
  http://www.intel.com/design/chipsets/440bx/
  http://h18007.www1.hp.com/support/files/Deskpro/us/locate/4_139.html

  Ik heb zelf iets van intel geinstalleerd, zal zo meteen ff kijken waar die ook al weer stond, die chipset driver zatten de usb dingen volgens mij ook ingebakken. Die troep van Compaq zou ik pas naar kijken als het echt niet anders kan, want dat is echt troep. Ik heb ook nog wat linkjes van Western Digital van de hardeschijf en hoe je er een harde schijf bij kan plaatsen die groter is dan 8.4GB.

  check ook eens deze topics:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151511
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151194

  nog een lange link uit een ander topic geplukt.

  Je moet maar eens zoeken met zoektermen als "deskpro ep 6350", er zijn heel veel mensen die dit ding hebben volgens mij.

  helehoop edit, maar ik krijg een link niet goed, ik stuur je wel ff een PB'tje

  Nog maar een edit: Mephi heeft er ook één, die heeft no gepost in één van die topics van mij van hardeschijf plaatsen.
 • Ah wat een relaxe snelle reactie. Ja compaq blijft huilen, ben nu ook een virusscanner, firewall etc erop aan het mikken. Maar dan zegt hij dat hij weer bestanden mist etc etc. Ja ik heb hem ook compleet geformat, dan denk je dat alles goed werkt maar nee. Ik zal iig even kijken naar die links, tnx!
 • Staan je drivers hier echt niet tussen?
  http://h18007.www1.hp.com/support/files/deskpro/us/locate/4_151.html
  Of NL:
  http://h18007.www1.hp.com/support/files/deskpro/nl/locate/4_151.html
 • USB drivers heb je niet los van Compaq, daarvoor kan je beter USB drivers van intel nemen specifiek voor de Intel 440BX chipset. Ze zijn misschien ingebakken in de chipset drivers van Compaq, maar ook daar zou ik de chipset drivers van Intel voor nemen. Die netwerkkaart is volgens mij niet helemaal van Compaq. Compaq zet er alleen een paar dingen op zodat het een Compaq apparaat lijkt, zo is de CD-ROM drive ook van LG terwijl het soms ook een Compaq apparaat wordt genoemd.
  Ik zou als ik jou was kijken of je er achter kan komen wat het type van die netwerkkaart precies is en dan de juiste drivers installeren.
  Meestal geeft everest hier wel de juiste info over, en misschien zijn er nog wel andere goede tools (Sisoft Andra werkt iig niet op W98).

  Je kan ook wel de Compaq drivers nemen, maar dat ga ik iig niet doen. Opzich zijn Compaq PC's best aardig, maar de software en drivers die ze maken zijn echt bagger.
 • Goed ik heb ondertussen in de wir war van sites en links de goede drivers kunnen vinden. Alles werkt naar behoren, bedankt voor de moeite en hulp! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.