Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bluetooth netwerkje onvoorstelbaar traag (5-30Kbps )

Anoniem
Henny
7 antwoorden
 • Ik heb m'n laptop en m'n gewone computer beide van een Bluetooth USB sticky voorzien. Ik dacht dat bestanden overzetten dan wel makkelijk en vooral snel zou gaan. Maar…..ik haal maximaal 30Kbps, en regelmatig zakt de snelheid terug tot maar 5Kbps.

  Iemand enig idee waar dat aan kan liggen?

  Bij voorbaat hartelijk dank
  Henny
 • hmm ja het is niet bedoeld om als file sharing te laten werken tussen pc's. Zijn vaak mb's die je dan kopieert neem ik aan. Overdracht tussen mijn mobieltjes en pda's gaan ook niet echt meesterlijk snel. Wel als ze dichter bij elkaar staan. Maar goed voor pc's gaat dat niet echt op.. ;-)
 • [quote:539a2d8814="oeroe"]hmm ja het is niet bedoeld om als file sharing te laten werken tussen pc's. Zijn vaak mb's die je dan kopieert neem ik aan. Overdracht tussen mijn mobieltjes en pda's gaan ook niet echt meesterlijk snel. Wel als ze dichter bij elkaar staan. Maar goed voor pc's gaat dat niet echt op.. ;-)[/quote:539a2d8814]

  (kan je niet proberen om een wireless netwerkje te maken.. 2 usb wireless kaartjes kopen en dan point2point netwerkje maken dat sitoch mogelijk met Windos? Zelf nooit geprobeerd alleen met accespoints gewerkt maar volgens mij moet dat technisch gezien kunnen).
 • Ja, ik kan wel een wireless netwerkje maken….maar daar gaat dit topic nu niet over. :wink:

  Ik heb begrepen (aka gelezen na wat googlen) dat Bluetooth tot 1mbps data kan uitwisselen. Dat komt dus met een beetje overhead neer op zo'n 700kbps.

  Maar waarom krijg ik dan maar 5 tot 30kbps? Da's voor mij een groot raadsel, en vandaar dat ik even om raad vraag.
 • Dan gok ik als nog op de afstand en grote van de files.

  Dat tweede van mij was gewoon een alternatief waarbij je ook geen kabels hoeft te trekken door je huis. Plus de prijs hiervan is niet zo hoog..
 • Afstand is +/- 1 meter :) Laptop en PC staan momenteel vlak naast elkaar. Als ik met de laptop in een andere kamer ga zitten (minder dan 10 meter afstand) dan is er helemaal geen connectie mogelijk.

  Grootte van de files was 50MB per stuk.
  Ik zal het eens met kleinere files proberen. Maar hoe groot of klein ze ook zijn….5 tot 30kbps blijft extreem langzaam voor Bluetooth natuurlijk.

  Jou alternatief: Heb je helemaal gelijk in, en altijd goed om te onthouden. :)
  Maar de vraag was niet "M'n bluetooth is te langzaam, wat voor andere opties heb ik?" maar "Waarom is m'n bluetooth zo traag terwijl ik overal lees dat bluetooth 1mbps aan moet kunnen?"

  Ik weet dat je advies goed bedoelt is, maar stel dat ik wireless kaartjes voor m'n PC koop, etc etc…..dan weet ik nogsteeds niet waarom m'n Bluetooth traag is (of was).
 • waar heb je dat gelezen dan? van die snelheid.. want als ik een mp3'tje op mn phone zet doet ie erook vrij lang over.. :p als je wilt kan ik het best is timen ;-) .. hoe meet jij de snelheid van de overdracht eigenlijk zie je dat in beeld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.