Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloze router of stopcontact

Anoniem
Bleulabel
7 antwoorden
 • hallo

  even een vraagje ik wil draadlooas internet in mijn huis aanleggen. Nu kan je tegenwoordig kiezen uit de draadloos een router en via het stopcontact. Nu is mijn vraag welke is nu het beste ?? en prijstech. het voordeeligste.

  modem staat beneden internet is via casema(kabel). de pc's staan op de zolder. De vloeren zijn van hout. Het gaat om twee verdiepingen.

  ik hoor het graag

  Mvg

  lunatic
 • Het is een moeilijke vergelijking. Via het stopcontact is dus NIET draadloos. De adapter die je in het stopcontact stopt moet met een draadje naar je ethernetpoort op je compu. Natuurlijk kun je de compu dan wel naar een ander stopcontact brengen en zo ben je wel mobiel, maar het is minder draadloos dan het reguliere draadloze netwerk.

  Als je met de stopcontactoptie gaat werken, let dan wel op de verschillende stroomgroepen in je huis. Als de bovenste verdieping op een andere stroomgroep (zeg maar op een andere aardlekschakelaar) zit kun je in de situatie komen dat er geen connectie is. Er zijn tegenwoordig stopcontactadapters die onafhankelijk van de stroomgroep werken, maar die zijn -meen ik- nog maar recent op de markt.

  In jouw situatie ( 2 verdiepingen, houten vloeren) is een regulier draadloos netwerk goed te realiseren, als je tenminste een 54Mb netwerk neemt. Of dit duurder/goedkoper is dan het stopcontactalternatief hangt af van of de aan te sluiten compus al een draadloze netwerkkaart hebben.

  Voordeel van regulier draadloos is nog dat je je compu/laptop overal mee naar toe kunt verhuizen/meenemen om in een ander netwerk te hangen.
 • Die afstand moet met draadloos te doen zijn.

  Een netwerk via het stopcontact is (behoorlijk) duurder, en waarschijnlijk ook trager. http://www.devolo.nl/nl_NL/
 • extra nadeel van stopcontact:
  het is geen "standaard" in de zin dat laptops tegenwoordig min of meer standaard een wireless kaart hebben, maar geen stopcontact-connector.
  Een gast-laptop kan dus waarschijnlijk zonder probs connecten met je Wlan, maar niet met je 230V-lan.
 • Voorzover ik weet sluiten die dingen gewoon aan met een UTP kabeltje, dus zo'n probleem zal dat niet zijn.
 • Devolo is onder andere een merk voor een dergelijk netwerk. De standaard variant werkt met UTP dus Draadloos en toch bedraad.

  Er is ook een Wireless versie beschikbaar maar dan vraag ik me af of je voor dat geld niet beter een draadloze router kan kopen.

  Voordeel is wel dat de adapters onderling tot 200 m afstand zijn te gebruiken, dan moet je een aardige sterke draadloos accespoint of router hebben wil je die afstand ook halen. Ik zou zeggen voor huis tuin en keukengebruik gebruik dan gewoon een draadloze router
 • [quote:16ac3a0e71="gerben"]Voorzover ik weet sluiten die dingen gewoon aan met een UTP kabeltje, dus zo'n probleem zal dat niet zijn.[/quote:16ac3a0e71]
  wat ik bedoel te zeggen (maar dat dus kennelijk niet duidelijk deed) was dat je dan voor iedere pc (of dus een gast-laptop) een eigen adaptor nodig hebt. Igv Wireless hoeft dat niet: je eigen infra leg je neer, en de gastPC is meestal standaard klaar om te connecten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.