Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Advies gevraagd [Wireless LAN/internet]

Anoniem
josteman
5 antwoorden
 • Hoi, we hebben een wireless router van3com, nou werkt deze goed aan de voorkant van het huis (waar hij ook staat), zelfs op zolder (2e verdieping) maar in de schuur (werkkamer) achter werkt hij slecht tot niet. Nu proberen we een oplossing te zoeken om het wel in de schuur werkend te krijgen, maar via kabels gaat lastig (daarom hebben we draadloos genomen). Hier heb ik twee vragen over:

  1. Hij staat nu in een ruimte tussen 2 stenen muren, zal het helpen als we deze een paar meter verplaatsen naar de andere kant van de muur, in de woonkamer (grote ruimte). Dus kan een kleine verplaatsing al veel 'winst' opleveren.

  2. We hebben zitten kijken, we kunnen hem misschien ook boven (1e verdieping) zetten. Wordt hierdoor je bereik vergroot? Of maakt dat niet uit?

  Dank je,
  Josteman
 • Over het algemeen wordt je bereik wel beter, naarmate je het accespoint hoger plaatst. Kortere afstand helpt vanzelfsprekend ook.
 • Je zou ook een versterker kunnen kopen en die plaatsen. Dan word je router signaal gewoon een stuk consistenter op langere afstanden.
 • [quote:f19eef3bb4="TeH.SMooSH"]Je zou ook een versterker kunnen kopen en die plaatsen. Dan word je router signaal gewoon een stuk consistenter op langere afstanden.[/quote:f19eef3bb4]

  Wat voor merken leveren deze apparaten? En zijn er bijvoorbeeld verschillende types?

  Echt een product om goedkoop te vinden op de HCC denk ik 8)
 • bijvoorbeeld linksys

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.