Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wireless lan via pcmcia

Heb eerst de drivers geinstalleerd en daarna de kaart erin gedaan. Heb bij de buren op een toshiba 8000 met win 98 ook een kaart geinstalleerd en toen eerst de kaart erin en daarna de drivers geinstalleerd maar helaas werkte hij toen ook niet. Via configuratie>>> systeem het apparaat weer verwijdert. eventueel software verwijderen Zonder PCMCIA kaart weer opstarten software en drivers weer installeren opnieuw opstarten en kaart erin doen. Toen werkte het wel.

Anoniem
Bleulabel
4 antwoorden
 • Ik heb een tecra8100 laptop (PIII 600 Mhz 128Mb) en probeer via een pcmcia kaart verbinding te maken met mijn Belkin router (incl. wifi). Bij de installatie herkent windows 98se mijn Sweex pcmcia wireless-lan kaart niet. Kan zo'n kaart niet in elke latop? oftewel is mijn laptop te oud voor zo'n kaart of maakt dat niet uit. Of zou er iets stuk kunnen zijn in de pcmcia-sloten? Windows herkent overigen de pcmcia sloten wel.
 • Heb je wel eerst de drivers geïnstalleerd alvorens het apparaat in te steken? Dit wordt over het algemeen wel aangeraden, ook in de handleiding van deze WLAN kaart.

  http://www.sweexeurope.com/media/manuals/LC500070_man_ned.pdf
 • Heb zelf ook een Toshiba 8100 maar dan wel met Win Xp er op en bij mij werkt de SMC PCMCIA kaart geweldig.
  Geen problemen met installatie gehad en ook niet met de ontvangst.
 • [quote:6b56354814="Bleulabel"]Heb zelf ook een Toshiba 8100 maar dan wel met Win Xp er op en bij mij werkt de SMC PCMCIA kaart geweldig.
  Geen problemen met installatie gehad en ook niet met de ontvangst.[/quote:6b56354814]

  Dit is toch heel iets anders, ander OS en ander merk WLAN kaart. Deze twee gevallen kun je niet zomaar met elkaar vergelijken. Hoe heb jij je PCMCIA kaart geïnstalleerd? Eerst de software en daarna de kaart erin steken? Of werd hij misschien direct goed herkend?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.