Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UPC Kabel aansluiting PC

Anoniem
drupke
17 antwoorden
 • Aangesloten een PC via kabelmodem aan de kabel in amsterdam. Dat werkt goed. Aangesloten PC moet ontkoppeld en ontmanteld worden. Er wordt een andere PC geinstalleerd. De configuratie van de PC windowsXP, ethernetkaart zou voldoende moeten zijn. Pictogram komt op de taakbalk in beeld (2 schermpjes rechtsonder in beeld, met flow tussen beide schermpjes). Daarna ziet het er goed uit. Geen verbroken verbindingen (geen rood kruis door pictogram). Indien internet explorer gestart wordt via startpagina dan kan de server niet gevonden worden.
  Opgegeven in windows DNS en DHCP wijzen IP adres toe, normaal is submasker dan 255.255.255.0 en er wordt een IP adres toegewezen.
  Het IP adres is niet door DNS via DHCP toegewezen, het submasker bij het IP adres van de ethernet kaart komt op 255.255.0.0 te staan.

  Waarom maakt de PC2 geen contact via dezelfde kabel aansluiting als PC1 als PC1 wordt losgekoppeld en PC2 wordt aangekoppeld aan de kabel.

  Tips welkom.

  [edit]: typo
 • Het modem "kijkt" naar het MAC adres van het netwerkaartje. Als die veranderd (andere PC) krijg je geen IP meer.
 • Mogelijk controleerd UPC op mac-adres. Je zou kunnen proberen om je netwerkkaart in de nieuwe PC hetzelfde mac-adres te geven als de netwerkkaart in de oude PC. Die PC's kunnen dan niet gelijktijdig in een netwerk hangen.
  Een andere optie is: Wachten tot de lease van de eerste netwerkkaart verlopen is. Daarna pas de tweede netwerkkaart aan de lijn van UPC koppelen. Daarbij is natuurlijk wel de vraag: Hoelang duurt de lease bij UPC. Daarop heb ik geen antwoord. Dit zou in principe enkele dagen kunnen zijn.
 • Ik zou haast zeggen gebruik een router, die kun je wel zo instellen dat je altijd verbinding hebt met internet, voordeel: je hoeft alleen maar de kabel in de router te doen voor internet, en je kunt zelfs op beide pcs internet krijgen. :lol:

  Heb hier ook Chello Light met een router en het werkt prima :wink:
 • Omdat de PC's elkaar vervangen en er slechts een PC nodig is op de lokatie:
  Is het een optie om de ethernet netwerkkaart uit de pc te halen die werkt op de kabelaansluiting en die netwerkkaart over te zetten naar de vervangende PC ? De hoop is dan dat deze PC als de oorspronkelijke PC gezien wordt en de verbinding kan worden opgebouwd.
 • Dat kan ook inderdaad. Het MAC adres blijft dan immers gelijk.

  Nu maar hopen dat het geen onboard lan controller is :-)
 • Neen het is een losse netwerkkaart. :-)

  Bedankt voor het meedenken en de tips.
 • [quote:14da00bce3="peterkramer"]Dat kan ook inderdaad. Het MAC adres blijft dan immers gelijk.
  [/quote:14da00bce3]
  Geldt dit MAC herkennings-principe voor alle kabelmodems Dus het paren van een MAC-adres van een netwerkkaart aan een kabel abonnement?

  Als je een adsl modem neemt voor een enkele pc, dan kun je daar zo een hub/switch achter hangen. Je gebruikt dan de DNS / DHCP in het adsl modem, feitelijk zit daar een ook een router in net als bij het multi-pc modem dat je bij adsl gebruikt. (bv speedtouch 501 voor single PC met daarachter een switch 10/100 Mbps of multi-PC ADSL modem).
 • In plaats van het verplaatsen van de netwerkkaart,
  kun je ook met je browser inloggen op:
  http://provisioning.upc.nl/
  hier kun je m.b.v. je UPC inloggegevens het MACadres van je nieuwe netwerkkaart bij UPC melden.
 • Dat kan ook inderdaad. Het MAC adres blijft dan immers gelijk.
  Geldt dit MAC herkennings-principe voor alle kabelmodems Dus het paren van een MAC-adres van een netwerkkaart aan een kabel abonnement?

  Nee, het verschilt per provider of die statisch of dynamische DHCP draait.
  Overigens zit het niet in het kabelmodem, maar wordt het geregeld door de DHCP server van de ISP. Wel is het zo dat bij dynamische DHCP je wel even het kabelmodem uit moet zetten om het oude MAC te flushen en het modem dus vrij geeft voor een nieuw MAC adres.
 • Gewoon het Modem reseten en dan zoekt ndie naar nieuwe mac adressen. 8)
 • Ik heb de tips doorgelinkt naar de persoon aangesloten bij UPC in Amsterdam. Ik zit zelf op KPN ADSL, maar er zijn in ieder geval mogelijkheden om het probleem zelf op te lossen. De telefoonverbindingen via de kabel zijn namelijk uitgevallen.
 • [quote:5a07caa75b="Mehmet"]Gewoon het Modem reseten en dan zoekt ndie naar nieuwe mac adressen. 8)[/quote:5a07caa75b]
  Wil je hiermee aangeven dat als het modem gereset wordt, dat elke andere pc met een ethernetkaart dan gewoon via het kabelmodem kan worden aangesloten, zonder dat UPC / Chello nodig is ?

  Ik ging ervan uit dat het mac adres voor de provider niet interessant is. Een reset van het modem, of aan en uitzetten zou voldoende kunnen zijn om een andere pc met andere ethernetkaart (mac adres) te herkennen.
 • Of het MAC-adres wel of niet van belang is voor de provider hangt af van de insteek die is gekozen. Bij het toekennen van IP-adressen door de provider gebruiken providers nog al eens een MAC-adres om hetzelfde IP-adres daar aan te koppelen. Ook proberen ze hiermee een stukje beveiliging voor je te regelen.
  Het modem alleen resetten helpt in dat geval niet.
 • Bedankt voor je reactie Herman. Het kan zijn dat UPC op het MAC adres controleert. Ik kan het niet controleren. Als er iemand met een kabel aansluiting voor internet met UPC / Chello is met de ervaring van aansluiten van een andere PC op dezelfde aansluiting dan zou dat handig zijn.
 • ja, bij chello wordt gecontroleerd op MAC-adres.
  om een andere computer te installeren kun je na het resetten van het modem via de browser contact maken met chello om je nieuwe MAC-adres te registreren, zie mijn eerdere bericht
 • @neuf — bedankt voor je reactie. De link geeft mij geen mogelijkheid om te kijken naar de mogelijkheden. Ik zit elders, met KPN ADSL aansluiting. Het probleem speelt bij UPC/Chello abonnee. (alles wat werkt, werkt goed). Ik geef het door.

  Bedankt !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.