Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

zonealarm blokkeert andere pc ondanks trusted zone

Anoniem
peter55
7 antwoorden
 • Ik heb met een tip van dit forum de pc onder in de thrusted zone gezet, om bestandsdeling mogelijk te maken. Print opdrachten gingen wel goed. Nu is het probleem dat het ip adres nu in de thrusted-zone staat maar hij word nog steeds geblokkeerd. De beveiliging staat op medium ( gratis versie ) Hoe kan ik nu bestandsdeling toch doorlaten ?
 • gewoon het Ip adress toevoegen van de PC's. Welke foutmelding krijg je ? heb je wel account gemaakt op andere pc ?
 • Ik heb ook ZoneAlarm. Ik heb trusted zone beveiliging op low staan en internet zone beveiliging op medium (vreemd genoeg moet dit laatste op medium staan, hoewel mijn netwerk in de trusted zone zit). Ik weet het, het is maar een halve oplossing, maar het werkt.

  Maar je zegt dat je enkel problemen hebt met het delen van bestanden. Werkt het delen van je internet connectie. Als het enkel het delen van bestanden is dat problemen geeft, ligt het probleem waarschijnlijk niet aan de firewall, dus welke foutmelding krijg je precies?
 • Ik krijg de foutmelding dat ik geen toegang heb tot mijn eigen pc boven.
  Als ik de firewall uitzet werkt alles weer prima.

  Vraag hou zet ik de beveiligings van de trusted zone lager ?
 • in zonealarm tabblad Firewall, daar kan je het beveiligingsniveau regelen.
 • [quote:0f4b809653="debrabandere"]Ik heb ook ZoneAlarm. Ik heb trusted zone beveiliging op low staan en internet zone beveiliging op medium (vreemd genoeg moet dit laatste op medium staan, hoewel mijn netwerk in de trusted zone zit). [/quote:0f4b809653] Dat is niet aan te bevelen. Internet zone behoort op High te staan. En Trusted Zone op Medium. Dit wordt door het programma zelf geadviseert. Maar ook volgens de info op deze site. Ik heb zelf Zone Alarm met Antivirus van Easy Computing version:5.5.062.011. Bij mij werkt deze aanbevolen instellingen goed. Pc1 heeft toegang tot de gedeelde map van pc2. En pc2 heeft toegang tot de gedeelde map van pc1.
 • Ik heb zelf zonealarm security suite, en ik kan wel bestanden en printers delen, dit zijn mijn instellingen:

  Firewall –> Main –> Internet zone –> High
  Firewall –> Main –> Trusted Zone –> Medium

  Firewall –> zones –> Beide netwerken op trusted (zowel de adapter als netwerk)

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.