Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 546 doorlussen naar Linksys BEFSR41

Anoniem
peterkramer
3 antwoorden
 • Ivm garantie is me'n speedtouch 510 vervangen door 546. Die 510 had maar 1 poort, en die kon zo op de internet-poort van me'n Linksys router (BEFSR41). Maar die 546 is meteen een 4-poorts switch/router met alles erop en eraan. Ik wil echter kabeltechnisch/functioneel gezien me'n Linksys blijven gebruiken.

  Sinds ik echter die 546 heb aangesloten kom ik niet meer op internet. Een directe kabel van 546 naar me'n pc gaat wel goed, maar hoe krijg ik nou die Linksys ertussen?? Als ik van poort 1 van de 546 naar de internet-poort van de Linksys ga, moet ik dan eigenlijk wel of geen kruiskabel gebruiken?

  Ik heb al van alles geprobeerd… en ik krijg dan wel verbinding in Windows (met IP van de linksys)…. maar op het netwerkicoon rechts onderin knippert maar 1 lampje??

  Ik denk ook dat ik op 1 van beiden de DHCP uit moet schakelen, maar het lukt me niet op te bepalen hoe?

  Alvast bedankt!!

  Richard
 • Je moet een "rechte"UTP gebruiken.
  Ook meld je niet of je de WAN of een LAN poort gebruikt van de linksys !
  Als je een LAN poort gebruikt, DHCP van de linksys uitzetten. Deze werkt dan als Switch.

  Gebruik je de WAN poort en dus dubbel routeert, zorg dan dan de speedtouch en de linksys in een verschillend subnet zitten. Dus de speedtouch zit bv in 192.168.1.x dan de andere router in bv 192.168.2.x
 • Op de linksys wordt de WAN-poort benoemd als 'internet'-poort.

  Misschien een kromme gedachte, maar als ik een LAN poort van de linksys gebruik, wordt de firewall dan niet omzeild? Je zou toch denken dat de firewall gekoppeld staat aan de WAN-poort omdat daarop de 'aanvallen' plaatsvinden?

  Maar vanavond zal ik je advies over de verschillende subnets eens proberen.

  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.